Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 16 Mai 2022 - 14587
Salvarea fondurilor europene necheltuite de Romania si inceperea noului program de finantare.

Europarlamentarul Victor Negrescu a avut o intalnire constructiva cu Comisarul European pentru Coeziune si Reforme, Elisa Ferreira, in cadrul careia au discutat despre salvarea fondurilor europene aferente perioadei 2014-2020 inca neutilizate de tara noastra, inceperea implementarii noului cadru financiar multianual 2021-2027 si optimizarea Planului National de Redresare si Rezilienta.

"Am solicitat sprijinul Comisarului pentru Coeziune si Reforme pentru ca Romania sa nu piarda fondurile europene necheltuite din exercitiul financiar anterior, dar si pentru a incepe cat mai rapid implementarea noului program de finantare. Am discutat despre posibilitatea de a ajusta proiectele in raport cu noile norme de cost, dar si despre nevoia de a finanta noi prioritati pe zona de energie, agricultura sau IMM-uri, in contextul impactului pandemiei si al razboiului din Ucraina.

La initiativa doamnei Comisar, Executivul european a permis Romaniei un plus de flexibilitate in utilizarea fondurilor europene si speram ca, punctual, Comisia Europeana sa ne sprijine pentru a putea implementa adecvat acele proiecte de importanta majora care au fost afectate de actualul context.

In acest sens, am discutat despre revizuirea agreata la nivel european a planurilor nationale de redresare si rezilienta si despre prioritatile Romaniei. Este important ca banii europeni sa ajunga acolo unde pot ajuta direct populatia si ma bucura faptul ca doamna Comisar sprijina acest lucru", a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, membru in Comisia pentru bugete din Parlamentul European si raportor alternativ pentru bugetul european.

 

0 comentarii1029 vizualizări04 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0