Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 16 Mai 2022 - 14587
UE trebuie sa acorde urgent statutul de tara candidata Republicii Moldova.

Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegatiei PSD din Parlamentul European, solicita acordarea in regim de urgenta a statului de tara candidata la UE pentru Republica Moldova. "In contextul razboiului din Ucraina, UE trebuie sa adopte decizii ferme si corecte fata de tarile din prima linie a rezistentei in fata amenintarii ruse. Nu ne putem permite luxul de a jongla cu proceduri in hatisul birocratic, cand optiunea pro-europeana a Republicii Moldova si Ucrainei are o miza existentiala pentru aceste state. Acesti oameni isi risca viata pentru a face parte din familia europeana, pentru a fi parte a sistemului de valori si norme democratice, asadar e inadmisibila orice tergiversare", a declarat Dan Nica.

 

Liderul europarlamentarilor social-democrati a subliniat ca rezolutia ce va fi adoptata maine de Parlamentul European trebuie sa cuprinda cererea de acordare Republicii Moldova a statutului de candidat la UE, in conformitate cu articolul 49 din Tratatul privind Uniunea Europeana. "Comisia Europeana trebuie sa actioneze mai mult si mai rapid pentru integrarea Republicii Moldova, la pachet cu Ucraina, in piata unica europeana si in sistemul institutional al UE ca si masura de contracarare a influentei negative a Rusiei in regiune. Iar Consiliul trebuie sa aiba curajul de a se pronunta prompt pentru extinderea Uniunii", a precizat Dan Nica.

 

Eurodeputatul PSD cere, totodata, sprijin masiv din partea UE pentru guvernul de la Chisinau, in gestionarea crizei refugiatilor, precum si pentru dobandirea autonomiei energetice fata de Rusia.

 

 

Dan Nica, liderul Delegatiei PSD din Parlamentul European

 

0 comentarii1141 vizualizări04 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0