Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
AUR cere Guvernului Ciuca sa remedieze situatia din Portul Constanta si sa aprobe investitii suplimentare.

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) solicita Guvernului Ciuca sa eficientizeze activitatea in Portul Constanta, in conditiile in care traficul a crescut de peste trei ori de cand toate marfurile care ar fi trebuit sa ajunga in Odesa au fost redirectionate, iar intarzierile si blocajele frecvente au adus prejudicii comerciantilor romani.

 "Intelegem ca este un razboi la granita Romaniei, ne-am pronuntat pentru sprijin umanitar si avem o atitudine constructiva, insa nu este normal ca antreprenorii romani sa aiba de suferit. Terminalele din Portul Constanta sunt astazi frecvent blocate, iar livrarile se fac cu intarziere sau deloc. Ce vina au comerciantii romani pentru faptul ca statul nu a investit in ultimii 32 de ani in dezvoltarea portului, ci dimpotriva, a permis unor grupari de tip mafiot sa produca evaziune fiscala de miliarde de euro? Este binecunoscuta situatia scannerelor de acolo", a declarat presedintele AUR George Simion.

 "A aparut o oportunitate economica si suntem incapabili sa o fructificam. In loc sa luam banii ucrainenilor si totul sa mearga lin, ne scarpinam in cap si incercam sa rezolvam ceva pe repede inainte. Nu asa se rezolva lucrurile. Sunt necesare investitii pe termen lung, iar evaziunea fiscala trebuie combatuta in forta. Specialistii estimeaza ca o treime din evaziunea fiscala din Romania are legatura cu Portul Constanta, ceea ce este enorm. Bani care ar putea fi folositi anual pentru constructia de spitale sau scoli dispar in neant, iar AUR nu este lasat sa construiasca un spital din subventia publica. De noaptea mintii!", a subliniat Claudiu Tarziu, lider al grupului AUR din Senat.

 

                 17 mai 2022

 

0 comentarii2569 vizualizări17 mai 2022




rss 2.0
rss 2.0