Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Avocatului Poporului sa sesizeze CCR in cazul Ordonantei privind modificarea Codului Fiscal.

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) a depus miercuri un memoriu la sediul Avocatului Poporului prin care solicita acestei institutii sa sesizeze instanta de contencios constitutional in legatura cu neconstitutionalitatea Ordonantei Guvernului nr. 16/2022 privind modificarea Codului Fiscal.

 "Modificarile aduse regimului de impozitare a microintreprinderilor creeaza premisa unor discriminari intre contribuabili. De asemenea, ordonanta contine reglementari neconstitutionale care vizeaza situatia angajatilor cu contract de munca cu timp partial. Concret, guvernul a stabilit sarcini fiscale pentru angajatii care lucreaza part-time fara a tine seama de veniturile lor efective. Intr-o perioada de crize suprapuse, sa faci asa ceva inseamna o ticalosie fara margini. Cerem Avocatului Poporului sa intervina si sa sesizeze CCR", a declarat presedintele George Simion.

 

"In ciuda faptului ca reglementeaza un domeniu vital pentru societatea romaneasca, mai exact politica fiscala a statului roman, ordonanta a fost adoptata intr-o maniera care doar mimeaza legalitatea. Astfel, ordonanta are la baza o motivare incompleta, deoarece unele reglementari sunt lipsite de orice analiza de impact ori justificare, chestiune dublata de lipsa conformitatii obtinerii avizelor necesare pentru promovarea proiectului de act normativ, iar reglementarile care sunt "motivate" sunt lipsite de claritate, precizie si previzibilitate. Prin aceasta ordonanta scrisa pe genunchi, Guvernul Ciuca si-a batut joc de romani", a precizat Claudiu Tarziu, lider al grupului AUR din Senat.

 

               27 iulie 2022

 

0 comentarii3080 vizualizări27 iulie 2022
rss 2.0
rss 2.0