Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Europa noastra, viitorul nostru.

Mesaj de forta al PES activists Romania pentru sustinerea aderarii tarii noastre la spatiul Schengen. PES activists Romania a lansat, in cadrul unei noi editii a Universitatii Europene de Vara cu tema "Europa noastra, viitorul nostru", caravana #RomaniiMeritaInSchengen, prin care vor strange peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea romanilor pentru aderarea tarii noastre la spatiul Schengen.

   In prezenta a peste 300 de militanti si coordonatori PES activists si militanti europeni ai Partidului Social Democrat, precum si a numerosi invitati din tara si diaspora, printre care ministrul familiei, tineretului si egalitatii de sanse, Gabriela Firea, ministrul finantelor, Adrian Caciu, liderul delegatiei Partidului Social Democrat din Parlamentul European, Dan Nica, senatorul Felix Stroe, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Florin Jianu, presedintele Tinerilor Social Democrati (TSD), Alexandru-Mihai Ghigiu, jurnalistul DC News Val Valcu, analistul politic Sarmiza Andronic, redactorul-sef al CaleaEuropeana.ro, Robert Lupitu si primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, dar si reprezentanti ai mass-media si exponenti ai mediului academic si asociativ, au avut loc dezbateri interactive cu privire la evolutiile politice la nivel national si european, in contextul provocarilor semnificative pe care Uniunea Europeana a trebuit sa le gestioneze in ultimul an, precum pandemia generata de coronavirus, criza energetica sau razboiul din Ucraina.

   Universitatea Europeana de Vara a inceput cu mesajele liderilor social-democrati europeni printre care Sergei Stanishev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni (PES) si comisarul european pentru egalitate Helena Dalli, de sustinere pentru Romania si Partidul Social Democrat si a inclus mai multe ateliere tematice si traininguri despre afaceri europene, comunicare politica si activism de stanga.

   "In actualul context plin de provocari, Uniunea Europeana si-a demonstrat viabilitatea. Suntem intr-o alianta care ofera securitate, resurse pentru dezvoltare si parteneri pe care ne putem baza. Trebuie spus romanilor ca cei care critica UE nu vor binele Romaniei, nu au niciun proiect alternativ sau, mai rau, vor sa duca tara spre Rusia.

   Dar integrarea noastra nu s-a terminat. Aderarea Romaniei la spatiul Schengen este tot mai aproape si poate asigura romanilor drepturi depline si oportunitati economice semnificative pentru tara noastra. De aceea, insistam cu acest deziderat prin organizarea in cadrul campaniei noastre #RomaniiMeritaInSchengen a unei caravane prin care vom prelua mesajele romanilor de sprijin din toata tara. Noi, cei de stanga, Partidul Social Democrat si Partidul Socialistilor Europeni (PES) suntem cei care, prin fapte si profesionalism, am demonstrat ca putem aduce un plus Romaniei in plan european", a declarat Victor Negrescu, europarlamentar si coordonator national PES activists Romania.

  Campania #RomaniiMeritaInSchengen este un demers initiat de PES activists Romania, cu scopul de a sprijini aderarea Romaniei la spatiul Schengen. In cadrul campaniei, cetatenii au posibilitatea sa trimita liderilor europeni, prin intermediul cartilor postale puse la dispozitie, mesajele lor de sustinere pentru acest deziderat. Campania isi propune sa stranga peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea romanilor, dupa ce un demers anterior, respectiv campania #RomaniaCereInSchengen lansata in 2015, a strans zeci de mii de semnaturi pentru o petitie ce a fost depusa la nivelul institutiilor europene, conducand la o rezolutie de sprijin din partea Parlamentului European.

 

 

INFORMATII SUPLIMENTARE 

PES activists Romania este o retea a membrilor si simpatizantilor Partidului Social Democrat interesati de politica europeana, creata in anul 2007 si care reuneste peste 10.000 de membri la nivelul intregii tari. PES activists Romania sustine si promoveaza activitatea Partidului Socialistilor Europeni (PES), constituind in acelasi timp sursa revendicarilor si propunerilor europene ale stangii romanesti si Partidului Social Democrat, stimuland dezbaterile pe teme europene, internationale si doctrinare.

 

 

 

 

0 comentarii2562 vizualizări28 august 2022
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0