Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Retrageti legile educatiei!

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) solicita prim-ministrului Nicolae Ciuca sa retraga din parcursul legislativ proiectele de legi privind educatia si sa faca publice numele autorilor acestor legi. Este dreptul intregii societati romanesti sa ii cunoasca pe cei care, din interes sau din incompetenta, au elaborat niste proiecte atat de contestate.  "Aceste proiecte sunt foarte criticate de catre asociatiile de parinti, sindicatele din invatamant si intelectuali de marca din societatea romaneasca. Ele contin prevederi de natura sa ingroape definitiv sistemul national de educatie, si asa grav afectat de asa-zisele reforme nesfarsite din ultimele decenii. In plus, ele sunt promovate dintr-un interes strict politicianist care urmareste absolvirea de raspundere a politicienilor cu doctorate plagiate si finalizarea intr-o nota ce se doreste a fi onorabila a proiectului prezidential esuat "Romania educata", a declarat presedintele George Simion.

 "Educatia nationala are nevoie de reforma, dar nu in sensul destructurarii ei definitive, ci in directia revenirii la o educatie solida si performanta, atat generala, cat si pe specialitati. Orientarea catre reducerea numarului de ore, scaderea standardelor de evaluare si diluarea disciplinelor fundamentale trebuie inlocuita cu masuri menite sa creasca nivelul calitatii educatiei la toate nivelurile. O atentie deosebita trebuie acordata formarii continue a corpului didactic. A avea profesori bine motivati si  pregatiti profesional este o conditie indispensabila pentru a avea o educatie de calitate", a precizat Claudiu Tarziu, lider al grupului AUR din Senat.

 Schimbarile de substanta dintr-un domeniu atat de important trebuie sa aiba sprijinul celei mai mari parti a celor interesati - parinti, cadre didactice, specialisti, mediu de afaceri - si o larga sustinere politica, transpartinica, pentru a conferi stabilitatea si continuitatea de care orice sistem de invatamant are nevoie. Acest lucru se poate obtine doar prin consultari reale, nu mimate, asa cum au fost cele organizate recent de catre Ministerul Educatiei.

 Totodata, AUR solicita Ministerului Educatiei sa constituie o comisie tehnica, independenta politic, in care sa invite cei mai buni specialisti romani din domeniul educatiei pentru a elabora un proiect de redresare a invatamantului din tara noastra.                                                                                                          

 

            31 august 2022

 

0 comentarii2380 vizualizări31 august 2022
rss 2.0
rss 2.0