Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Accelerarea implementarii masurilor propuse la nivel european impotriva cresterii preturilor la energie.

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, in plenul Parlamentului European, accelerarea implementarii masurilor propuse la nivel european impotriva cresterii preturilor la energie. "Avem nevoie de un raspuns european comun impotriva cresterii preturilor la energie in Uniunea Europeana. Avem nevoie de masuri eficiente, dar si cu o aplicare mai rapida.

Este, poate, usor sa vorbim aici despre acest subiect, dar este foarte complicat sa vorbesti cu un pensionar atunci cand isi plateste facturile si are o pensie mica. Este foarte complicat sa vorbesti cu un tanar care traieste din salariul minim pe economie si isi da jumatate din venituri pentru plata facturilor sau cu un antreprenor care vrea sa reuseasca si nu o poate face din cauza preturilor la energie", a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Eurodeputatul social-democrat a subliniat importanta adoptarii cu rapiditate, la nivel european, a unor masuri concrete, menite sa atenueze impactul cresterii preturilor la energie, care sa protejeze populatia, sa incurajeze investitiile in zona de productie si sa conduca la eficientizarea si reducerea consumului.

"Avem nevoie de masuri active. Pe de-o parte este clar ca trebuie sa reglementam, nu mai putem sa lasam lucrurile la voia intamplarii in baza unei liberalizari care nu functioneaza in prezent. Avem nevoie sa ii taxam pe cei care au castigat enorm pe spatele cetatenilor europeni si a traderilor care au profitat de acest context.

Avem nevoie sa ii sprijinim pe cei care investesc in zona aceasta de productie si statele care au capacitati in zona de energie asa cum de exemplu, Romania, statul meu are. Si, de asemenea, sa implementam mai rapid REPowerEU, mult mai rapid decat o facem acum", a mentionat reprezentantul Romaniei in Parlamentul European, Victor Negrescu.

Acest subiect s-a regasit si in discursul privind Starea Uniunii, sustinut de Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, in Parlamentul European, precum si in cadrul dezbaterilor subsecvente. Mecanismele de taxare si plafonare propuse de presedinta executivului european confirma, de altfel, masurile propuse de Partidul Social Democrat, ca raspuns la cresterea preturilor la energie.

 

 

0 comentarii2870 vizualizări15 septembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0