Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Vrem formarea unui pol competitiv al tuturor verzilor din Romania.

Partidul Verde (Verzii) considera ca provocarile care stau in fata societatii romanesti, indeosebi cele legate de schimbari climatice si securitate energetica pentru toti cetatenii, cer raspunsuri politice urgente si adecvate.

 Din aceasta perspectiva, din pacate, agenda publica a actualei guvernari este una incoerenta, inconsistenta si impiedica alternative valide.

 

De aceea, credem ca este nevoie in Romania de formarea unui pol politic competitiv al tuturor verzilor cu vederi progresiste din Romania (partide politice, onguri, experti, militanti, promotori de dezvoltate durabila etc.).

 

E timpul sa punem presiune publica, permanenta si constructiva pentru implementarea cu viteza a acelor politici si proiecte cu finantare interna si europeana menite sa duca la reusita tranzitiei verzi in Romania, cu costuri sociale cat mai mici.

 

Partidul Verde (Verzii), singurul partid membru cu drepturi depline in Partidul Verde European, isi afirma prin aceasta declaratie intreaga disponibilitate de dialog pentru alcatuirea unui astfel de pol politic competitiv pornind de la urmatoarele trei principii pe care le consideram nenegociabile:

 

1.Respectarea tuturor recomandarilor stiintifice ale expertilor romani si internationali privind politicile publice necesare in vederea atenuarii efectelor schimbarilor climatice si obtinerea neutralitatii climatice cel mai tarziu in 2050 (obiectiv statuat printr-o lege speciala).

 

2. Afirmarea principiului dreptatii sociale ca mod de a atinge o economie circulara si neutra climatic, adica prin care stocam la fel de multe gaze cu efect de sera pe cat emitem.

 

3. Afirmarea publica a nevoii unui consens politic intern pentru asumarea ca obiectiv strategic de tara a reusitei tranzitiei verzi in Romania.

 

Partidul Verde (Verzii) apreciaza ca la baza acestui dialog trebuie sa stea bunul simt public, ratiunea interesului comun, argumentele care raman in cadrul spiritului democratic european, fara accente extremiste, etnocentriste, fara apeluri la practici autoritare, la retorica ori actiuni de tip illiberal.

 

Principala tinta comuna este, in viziunea noastra, daca vrem sa evitam catastrofele climatice, gasirea, pe drumul inevitabil al tranzitiei verzi, a acelor solutii economice si sociale prin care sa se asigure echilibrul inaintarii pentru toti, fara ca oameni, grupuri socioprofesionale sau comunitati din Romania sa fie lasate in urma.

 

 

Bucuresti, 20 septembrie 2022

 www.partidulverde.ro

 

0 comentarii3087 vizualizări20 septembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0