Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 28 Noiembrie 2022 - 14587
Familia social-democratilor europeni isi reitereaza sprijinul total in vederea aderarii Romaniei la spatiul Schengen!

Vicepresedintele Partidului Socialistilor Europeni, europarlamentarul Victor Negrescu, a prezentat in detaliu toate eforturile facute de social-democratii europeni pentru sprijinirea aderarii Romaniei la spatiul Schengen, in cadrul unui eveniment organizat de PES activists Romania si Partidul Social Democrat, la Biblioteca Nationala a Romaniei. In cadrul dezbaterii "Consolidarea proiectului european. Spatiul Schengen si beneficiile Romaniei", unde au fost discutate cele mai recente evolutii ale dosarului extinderii spatiului european de libera circulatie, eurodeputatul roman a criticat atacurile anumitor politicieni din opozitie pe acest subiect, afirmand faptul ca acest comportament aduce deservicii Romaniei si afecteaza direct sansa tarii noastre de a deveni parte integranta a spatiului Schengen.

 "Aderarea Romaniei la spatiul Schengen este o prioritate nationala si, in acest sens, am depus toate eforturile pentru a convinge reprezentantii statelor membre sa sustina intrarea noastra in spatiul de libera circulatie. Sub coordonarea presedintelui Marcel Ciolacu, Partidul Social Democrat a coagulat intreaga familie politica europeana din care face parte astfel incat sa sustina fara echivoc Romania, lucru confirmat prin rezolutia adoptata la Congresul Partidului Socialistilor Europeni, iar Grupul Social-Democrat din Parlamentul European a fost singurul care a votat in unanimitate in favoarea aderarii tarii noastre. Faptul ca in numele Comisiei Europene s-a exprimat cu privire la sustinerea aderarii Romaniei la spatiul Schengen un comisar social-democrat din Suedia, Ylva Johansson, nu a fost intamplator. Astfel, familia social-democratilor europeni si-a reafirmat zilele acestea sprijinul total in vederea aderarii Romaniei la spatiul Schengen", a subliniat coordonatorul national PES activists Romania, eurodeputatul Victor Negrescu.

In ultimele saptamani, eurodeputatul Victor Negrescu a intensificat contactele cu oficiali olandezi si suedezi, cu scopul de a-i convinge sa sustina Romania si sa se asigure ca acestia vor sprijini aderarea tarii noastre la spatiul Schengen.

"In acest context, Partidul Social Democrat reitereaza apelul la unitate si responsabilitate catre toate fortele politice din Romania in vederea atingerii acestui obiectiv si invita mediul de afaceri, societatea civila si diaspora romaneasca sa insiste pentru realizarea acestui deziderat. Invit, totodata, partidele din opozitie sa inceteze cu atacurile si sa inteleaga ca intrarea Romaniei in spatiul Schengen este un obiectiv national. Retorica lor cu privire la acest subiect afecteaza direct sansa tarii noastre. Romanii merita in Schengen si acest obiectiv nu trebuie politizat, asa cum am observat ca au incercat sa faca in ultimele zile. Mesajul ferm transmis de presedintele Partidului Socialistilor Europeni, fostul premier suedez Stefan Löfven, in favoarea aderarii Romaniei la spatiul Schengen, demonstreaza ca Partidul Social Democrat si-a facut treaba. In prezent, singurul guvern care ezita este cel de centru-dreapta din Olanda. Cu toate acestea, nu vom critica partenerii lor politici din Romania si voi continua sa discut cu oficialii olandezi in vederea atingerii acestui obiectiv", a declarat europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu.

Si ceilalti vorbitori, printre care s-au numarat ministrul culturii, Lucian Romascanu, presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputatilor, Stefan Musoiu, vicepresedinta Comisiei pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale din Camera Deputatilor si membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Tarilor de Jos, Simona-Maya Teodoroiu, vicepresedintele CNIPMMR, Beniamin Lucescu, presedintele Senatului SNSPA, Iordan Gheorghe Barbulescu, secretarul general PES activists Romania si secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, Janina Sitaru, presedintele PSD Sector 1 si secretar de stat in cadrul Secretariatului de Stat al Guvernului, Petre-Florin Manole si presedintele Miscarii Europene Federaliste din Romania, Ovidiu Portariuc, au insistat, la randul lor, asupra prezentarii beneficiilor aderarii Romaniei la spatiul Schengen, dar si asupra necesitatii de a continua demersurile pentru a sustine acest proiect de tara.

 In anul 2015, eurodeputatul PSD, Victor Negrescu, a initiat campania #RomaniaCereInSchengen, impreuna cu PES activists Romania, initiativa sustinuta de peste 50.000 de romani, care a generat din partea Parlamentului European o ancheta demarata de Comisia pentru Petitii si, ulterior, o rezolutie importanta de sprijin privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

 Demersurile au continuat si anul acesta cu campania #RomaniiMeritaInSchengen, desfasurata impreuna cu Partidul Social Democrat si PES activists Romania, prin intermediul careia, in prima parte a anului, au fost contactati toti liderii europeni care pot influenta decizia privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen, au fost realizate discutii in diferite capitale europene, inclusiv in Olanda, iar in ultimele luni, au fost stranse mesajele de sustinere pentru acest obiectiv, transmise de romani prin intermediul a zeci de mii de carti postale puse la dispozitie de organizatori, care au fost, ulterior, depuse la sediul Consiliului.

 

 

0 comentarii1204 vizualizări18 noiembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0