Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 02 Iunie 2023 - 14587
Opt scoli din Romania vor beneficia de fonduri pentru digitalizare .

Opt scoli din Romania vor beneficia de fonduri europene pentru digitalizare, in valoare de aproximativ 20 de mii de euro per unitate scolara, ca urmare a proiectului pilot initiat de vicepresedintele Comisiei pentru Educatie si Cultura din Parlamentul European, eurodeputatul Victor Negrescu. Granturile obtinute de unitatile de invatamant vor permite acestora sa investeasca in infrastructura tehnologica si digitala, sa desfasoare module de formare pentru profesori si elevi sau sa ofere acces la continut digital de calitate cursantilor si sunt disponibile ca urmare a initiativei europarlamentarului roman.

"Prin acest proiect pilot am dorit sa ajutam direct scolile, elevii si profesorii, din zonele rurale, izolate sau cu deficiente in materie de acces la tehnologie. Ma bucur ca, iata, un numar important de scoli din Romania, din comunitati izolate, vor beneficia de aceste granturi ca urmare a initiativei noastre si imi propun sa continuam sa obtinem astfel de finantari pentru educatia din Romania.

Nu a fost simplu sa obtinem resursele financiare pentru acest proiect. A trebuit sa conving Comisia Europeana, colegii mei din Parlamentul European si sa ma asigur ca structurile care implementeaza proiectul vor oferi finantari si Romaniei.

Un efort care a dat roade, deoarece cred ca fiecare copil din Uniunea Europeana merita sa aiba acces la educatie de calitate oriunde se afla, acest lucru insemnand inclusiv acces la instrumente moderne de predare si invatare. Evolutiile tehnologice pot genera decalaje greu de surmontat pentru cei care provin din medii defavorizate, iar scoala trebuie sa fie un mecanism de corectare a acestora si de creare de oportunitati egale", a declarat reprezentantul Romaniei in Parlamentul European, europarlamentarul Victor Negrescu, cu ocazia Zilei Internationale a Educatiei, marcata anual in data de 24 ianuarie.

Proiectul pilot are o valoare totala de 2,4 milioane de euro. Din aproximativ 300 de aplicatii, in total, circa 100 institutii de invatamant din Uniunea Europeana vor folosi finantarea propusa si obtinuta de europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu. De proiectul Learning from the Extremes (https://learningfromtheextremes.eu) vor beneficia 500 de profesori si 6000 de elevi din 10 tari.

Eurodeputatul roman este cunoscut pentru faptul ca a initiat in mandatele sale in Parlamentul European un numar record de proiecte pilot, in valoare totala de aproximativ 90 de milioane de euro, in domenii precum educatia, sanatatea, digitalizarea sau antreprenoriatul, iar multe dintre  initiativele sale au fost transformate ulterior in linii de finantare permanente.

 

0 comentarii3185 vizualizări25 ianuarie 2023




rss 2.0
rss 2.0