Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Mandate de executare a pedepsei inchisorii, puse in aplicare de politisti.

La data de 20 februarie a.c., politistii din cadrul Serviciul de Investigatii Criminale, Compartimentul Urmariri, au pus in aplicare doua mandate de executarea a pedepsei cu inchisoarea.

 Unul dintre acestea a fost emis, in aceeasi zi, impotriva unui barbat de 62 de ani, din Salva care a fost condamnat la pedeapsa de 1 an si 6 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ultraj si lovire sau alte violente.

 La aceeasi data, politistii Compartimentului Urmariri au depistat, pe raza municipiului Bistrita, o tanara de 22 de ani, fata de care Tribunalul Bistrita-Nasaud a emis mandat de executarea a pedepsei cu inchisoarea. Tanara a fost condamnata la pedeapsa de 3 ani si 6 luni, pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor.

 Cei doi au fost dusi in penitenciar de politisti.

 

 

            Material lemnos in valoare de peste 14.000 de lei, ridicat in vederea confiscarii, in cadrul unei actiuni

 La data de 20 februarie a.c., politistii Serviciului de Ordine Publica, in colaborare lucratori silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim au actionat pe raza judetului Bistrita-Nasaud pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos si combaterea braconajului piscicol.

 Astfel, au fost verificate 8 transporturi de material lemnos si legitimate 12 persoane, iar pentru neregulile la regimul silvic constatate, au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale, ambele conform Legii 171/2010, in cuantum de 5.000 de lei. Totodata, ca masura complementara, a fost dispusa ridicarea in vederea confiscarii a cantitatii de 15,58 metri cubi de cherestea, in valoare de 14.413 lei.

 

 

Actiuni preventive, pe raza Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului

 La data de 20 februarie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, impreuna cu specialisti din cadrul Registrului Auto Roman, Reprezentanta Bistrita-Nasaud si jandarmi au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii accidentelor de circulatie.

 Astfel, in intervalul 12.00-16.00, pe Drumul National 17, au fost oprite pentru control 11 autovehicule, iar cinci dintre conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, fara a fi constatate cazuri de conducere cu alcoolemie.

 Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 12 sanctiuni contraventionale in cuantum de 1960 lei, dintre care 7 pentru nereguli rutiere si 5 pentru nerespectarea Legii 61/1991. Ca masura complementara, a fost retras un certificat de inmatriculare.

 

 

          Conducator auto oprit in trafic, depistat pozitiv la testarea DrugTest

 Azi-noapte, in cadrul actiunilor pe linie rutiere desfasurate, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul National 17D, prin Salva.

 La volan a fost identificat un tanar, de 24 de ani, din localitate, pozitiv in urma testarii cu aparatul DrugTest in cazul substantei metamfetamina. Tanarul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua de catre politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substante.     

 

 

 

          Ordin de protectie provizoriu, emis impotriva unui barbat din Bistrita

 In seara de 20 februarie a.c., o femeie din Bistrita a sesizat faptul ca, in timp ce se afla in locuinta, a fost lovita de fiul ei, un barbat de 46 de ani, din Bistrita.

 La fata locului, politistii Biroului de Ordine Publica s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de violenta in familie. Totodata, in urma evaluarii situatiei de risc, au emis impotriva barbatului un ordin de protectie provizoriu.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre Politia Municipiului Bistrita.

 

0 comentarii3094 vizualizări21 februarie 2023
rss 2.0
rss 2.0