Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 20 Mai 2024 - 14587
Se solicita interventia Comisiei Europene in problema disparitiei medicamentelor generice.

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat in plenul Parlamentului European, reunit in aceasta saptamana la Strasbourg, interventia Comisiei Europene in problema disparitiei medicamentelor generice. In acest context, eurodeputatul social-democrat a semnalat executivului european faptul ca pacientii europeni se confrunta cu lipsa tratamentelor necesare pentru afectiuni cronice grave precum cancerul, epilepsia sau boala Parkinson.  

"Toti cetatenii europeni au dreptul la medicamente.

Din pacate, astazi, multi dintre pacientii europeni nu mai au acces la tratamentele de care au nevoie pe fondul cresterii preturilor si a disparitiei medicamentelor generice.

Aceasta situatie este generata, printre altele, de problemele de productie, dar si de cresterea deficitului de produse esentiale la nivelul Uniunii Europene.

Astfel, medicamentele necesare pentru tratarea cancerului, a infectiilor si a bolilor sistemului nervos (epilepsie sau Parkinson) reprezinta mai mult de jumatate din tratamentele care ne lipsesc.

In ciuda solicitarilor facute de Parlamentul European, Uniunea Europeana continua sa fie din ce in ce mai dependenta de tari terte, mai ales de India si de China, in ceea ce priveste productia de substante farmaceutice active sau de medicamente", a precizat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu, facand referire la precedentele rezolutii adoptate de legislativul european.

Reprezentantul Romaniei in Parlamentul European a subliniat faptul ca problematica lipsei tratamentelor necesare pentru aceste afectiuni trebuie abordata in mod unitar si cu celeritate la nivelul Uniunii Europene, si a facut apel la Comisia Europeana sa adopte masurile necesare pentru a remedia aceasta situatie.

"Problema este mult prea complexa pentru a putea fi rezolvata de un singur stat. Este nevoie de solutii europene, si acum, cand vorbim in plen, pacientii din Romania asteapta un raspuns.

Fac apel la Comisia Europeana sa reactioneze si sa rezolve de indata aceasta situatie, expusa deja de Parlamentul European, care pune in pericol sanatatea a sute de mii de persoane", a conchis eurodeputatul roman Victor Negrescu. 

 

0 comentarii3619 vizualizări14 martie 2023
rss 2.0
rss 2.0