Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
"Provocarile europene si viziunea social-democrata pentru viitor".

"Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru Parlamentul European este un vot pierdut" a declarat coordonatorul national PES activists Romania, eurodeputatul Victor Negrescu.  PES activists Romania si Partidul Social Democrat au organizat sambata, 8 iulie 2023, la Bucuresti, conferinta internationala "Provocarile europene si viziunea social-democrata pentru viitor". Tematica aleasa a generat o dezbatere interactiva cu privire la viziunea social-democratilor europeni privind viitorul comun, in contextul provocarilor semnificative pe care Uniunea Europeana a trebuit sa le gestioneze in ultima perioada.

Coordonatorul national PES activists Romania, europarlamentarul Victor Negrescu, a indemnat la combaterea mesajelor extremiste in contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European si la promovarea unui mesaj realist si constructiv despre avantajele apartenentei la Uniunea Europeana.

"Alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor vor determina modul in care va arata Europa pe viitor. Dupa zeci de ani de conducere de dreapta este evident ca este nevoie de o schimbare la nivel european, de un viraj spre stanga in directia constructiei unei Uniuni Europene mai apropiate de oameni, care raspunde mai repede si mai bine la nevoile cetatenilor europeni si in care fiecare este tratat cu respect.

Un viraj spre extrema dreapta ar fi o mare greseala. Romania a mai avut reprezentanti ai unor partide extremiste in Parlamentul European, printre care PRM si PNG, care nu au facut altceva decat scandal facandu-i pe romani de rusine in legislativul european. Nu cred ca Romania merita asa ceva. Cred ca romanii din tara, dar si din diaspora au nevoie in Parlamentul European de oameni capabili sa reprezinte tara cu profesionalism, care reusesc sa se impuna la nivel european folosind inteligent instrumentele existente.

Extremistii si cei de dreapta s-au coalizat la nivel european pentru a bloca accesul Romaniei la spatiul Schengen, dar vom utiliza toate parghiile pentru a trece peste aceste frane cu sprijinul partenerilor nostri, inclusiv al social democratilor din Germania. Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru Parlamentul European este un vot pierdut pentru ca acestia isi doresc sa ii saraceasca pe romani.

Fara Uniunea Europeana nu am avea podul de la Braila, finantat in proportie de 85% din fonduri europene, fermierii ar da faliment fara subventiile europene, pentru a caror crestere trebuie sa ne mobilizam, multe scoli, spitale si drumuri nu ar mai putea fi modernizate, iar autostrazile din Transilvania, drumurile expres din Oltenia si autostrada Moldovei ar fi imposibil de realizat", a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, vicepresedintele Partidului Socialistilor Europeni (PES) si al Partidului Social Democrat (PSD).

 

Evenimentul a reunit 150 de militanti si simpatizanti PES si PSD din toata tara, invitati de marca, precum Katarina Barley, vicepresedinte al Parlamentului European, Radu Oprea, ministru al economiei, antreprenoriatului si mediului de afaceri, Lars Klingbeil, co-lider al Partidului Social Democrat din Germania, membru al Parlamentului Federal German, Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani si lider al Organizatiei Femeilor Social-Democrate, precum si reprezentanti ai mediului asociativ si mass-media.

INFORMATII SUPLIMENTARE

PES activists Romania este o retea a membrilor si simpatizantilor Partidului Social Democrat interesati de politica europeana, creata in anul 2007 si care reuneste peste 10.000 de membri la nivelul intregii tari. PES activists Romania promoveaza si popularizeaza dezbaterile si politica europeana, precum si activitatea Partidului Socialistilor Europeni si a Grupului S&D in randul cetatenilor romani si contribuie la dezvoltarea si consolidarea imaginii social democratiei romanesti si europene. Organizatia se mandreste cu peste 600 de actiuni desfasurate de la infiintare.

 

0 comentarii2772 vizualizări10 iulie 2023
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0