Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 22 Septembrie 2023 - 14587
Fonduri europene pentru protejarea frontierelor.

Europarlamentarul Victor Negrescu cere in plenul legislativului european fonduri europene pentru protejarea frontierelor si asistarea comunitatilor din zonele de frontiera ca urmare a incidentelor produse de dronele rusesti

 Europarlamentarul Victor Negrescu a cerut, in plenul legislativului european, masuri comune la nivel european, precum si fonduri europene pentru protejarea frontierelor si pentru asistarea comunitatilor din zonele de frontiera ca urmare a incidentelor produse de dronele rusesti.

 "Zilele trecute au fost descoperite, pe malul romanesc al Dunarii, parti din drone folosite de armata rusa in atacurile care vizeaza distrugerea infrastructurii portuare a Ucrainei. Situatia reclama atentia autoritatilor europene, care trebuie sa aiba o reactie comuna si clara pe acest subiect. 

Uniunea Europeana trebuie sa fie ferma in a-si exprima solidaritatea fata de Romania si protejarea frontierelor noastre comune europene. De aceea, am solicitat, in bugetul european pentru anul viitor, fonduri suplimentare pentru protejarea frontierelor noastre externe si pentru asistarea populatiei terorizate de atacurile ruse realizate chiar la cativa metri de casele lor", a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, responsabilul grupului social-democrat pentru bugetul european.

 Reprezentantul Romaniei in Parlamentul European a explicat ca Uniunea Europeana trebuie sa respecte tratatele si sa protejeze comunitatile de frontiera. 

"Multe persoane se gandesc sa paraseasca zona, in timp ce afacerile lor sunt afectate si activitatile turistice stagneaza. Europa trebuie sa evite depopularea comunitatilor de frontiera, esentiale in asistenta oferita Ucrainei si in viitorul proces de reconstructie. Uniunea Europeana trebuie sa fie pregatita sa aplice tratatele europene si sa actioneze prin masuri concrete pentru protejarea tuturor cetatenilor europeni" a atras atentia vicepresedintele PES si PSD, europarlamentarul Victor Negrescu.

 

.

 

Europarlamentarul Victor Negrescu solicita crearea unui mecanism european comun pentru transportul granelor ucrainene

 Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, in plenul Parlamentului European, Comisiei Europene crearea unui mecanism european de tranzit pentru granele ucrainene, de la producator la consumatorul final din tarile in curs de dezvoltare, pentru a evita ca toata presiunea sa fie pusa pe statele aflate in prima linie, asa cum este Romania.

 "Granele din Ucraina sunt esentiale pentru satisfacerea nevoilor la nivel global, mentinerea preturilor la cote acceptabile si pentru economia Ucrainei. Nu putem, insa, pune toata presiunea doar pe statele aflate in prima linie.

 In cazul Romaniei, stat care depune eforturi considerabile si asigura tranzitul a peste jumatate din granele ucrainene, se va dubla, prin eforturile Guvernului, capacitatea de export prin porturile sale.

 Este insa nevoie de mecanisme comune europene pentru implementarea acestui proces" a declarat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

 Reprezentantul Romaniei in Parlamentul European a evidentiat faptul ca un astfel de mecanism ar asigura o supraveghere mai buna a transportului si ar putea fi, astfel, evitata specula cu produse agricole.

 "Granele trebuie sa ajunga acolo unde este nevoie de ele, nu sa fie oprite pe drum de traderi lacomi.

 Uniunea Europeana trebuie sa fie implicata si sa finanteze monitorizarea produselor, transportul, calitatea granelor, operatiunile comerciale si de export in integralitate, oferind in acelasi timp statelor din prima linie finantare pentru activitatile de transport si sprijinirea fermierilor locali.

 Avem nevoie de solidaritate din partea Europei cu tarile frontaliere!" a concluzionat vicepresedintele PES si PSD, europarlamentarul Victor Negrescu.

 

 

 

 

 

0 comentarii1197 vizualizări13 septembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0