Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 29 Noiembrie 2023 - 14587
Europarlamentarul Victor Negrescu, gazda celei de-a doua editii a Romanian Digital Day.

"Romania merita sa fie la masa discutiilor privind transformarea digitala" Expozitie inedita organizata in Parlamentul European dedicata inovatiei romanesti. Europarlamentarul Victor Negrescu a facut apel la o prezenta mai puternica a Romaniei la masa discutiilor privind transformarea digitala cu ocazia celei de-a doua editii a evenimentului "Romanian Digital Day", organizate de acesta in Parlamentul European. La eveniment au participat numeroase personalitati din domeniu, la nivel european si national, atat din mediul privat cat si din cel public. In marja evenimentului, eurodeputatul roman a organizat, impreuna cu Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie Politehnica Bucuresti, o expozitie inedita dedicata inovatiei romanesti, care a atras zeci de participanti.

 "Romania are un potential enorm in sectorul digital, dar trebuie sa ne folosim abilitatile pentru a dezvolta tehnologii si companii care sa fie cunoscute si competitive la nivel global. Uniunea Europeana ne poate ajuta in acest sens, dar, pentru acest lucru, trebuie sa invatam sa contam la nivelul procesului decizional european.

 Din 2009 si pana in prezent, Comisia Europeana a propus peste 110 masuri si reglementari europene, transpuse in proportie de 70% in legislatia romaneasca. Din nefericire, participarea tarii noastre la elaborarea documentelor a fost redusa comparativ cu potentialul nostru.

 Romania merita sa fie la masa discutiilor privind transformarea digitala deoarece poate sa contribuie activ la dezbaterile care au loc la nivel european, sustinand o abordare incluziva, focalizata pe oameni si IMM-uri, care face ca inovatia sa fie accesibila tuturor. Trebuie sa folosim, in acest sens, inclusiv cele circa 10 de miliarde de euro din resurse europene disponibili pentru transformarea digitala a tarii noastre.

 Faptul ca am reusit sa aducem impreuna, la Bruxelles, atat de multi actori si decidenti relevanti demonstreaza ca suntem pe drumul cel bun si ca, in curand, Romania ar putea deveni un jucator influent la nivelul UE" a declarat noul chestor al Parlamentului European, europarlamentarul Victor Negrescu.


 La conferinta organizata cu sprijinul Grupului S&D din Parlamentul European au participat Comisarul european pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, Iliana Ivanova, Ministrul cercetarii, inovarii si digitalizarii, Bogdan-Gruia Ivan, Ministrul economiei, antreprenoriatului si turismului, Stefan-Radu Oprea, dar si numerosi lideri din domeniul digital, reprezentanti ai mediului asociativ, universitar, business si decidenti din Comisia Europeana si institutiile publice din Romania.

 

0 comentarii3640 vizualizări15 noiembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0