Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 05 August 2021 - 14587
Guvernul ii pedepseste pe romanii din orasele conduse de primari ai opozitiei. Traian Basescu in 2004: "Lazaroiu se misca oriunde pica banul!".

Elena Udrea minte: PDL nu este primul partid care face ceva pentru Turism, ci singurul partid care simuleaza ca ar face ceva pentru acest domeniu

 Lansarea viziunii USL in Turism a declansat o campanie furibunda a celei care se autonumeste "conducatorul turismului romanesc", urmata de citiva "acompaniatori", in frunte cu Traian Igas, absolut intimplator si eronat in functia de ministru de interne. Fara ca vreunul dintre acestia sa fi citit propunerile USL, Elena Udrea a lansat acuzatii inacceptabile la adresa opozitie, dar mai ales a guvernarii PSD.

 Neavind pregatirea unei analize pertinente a Programului USL, Elena Udrea face comentarii superficiale referitoare la Guvernarea PSD, din 2001-2004, cea mai performanta de pana acum!

 La inceputul acestei guvernari, in ianuarie 2001, cca 50% din turism nu era privatizat. La sfirsitul lui 2002, privatizarea in turism era, practic, incheiata, dupa aplicarea unui program de privatizare de o transparenta fara precedent. A fost pentru prima data, in istoria postdecembrista a Romaniei, cind s-a facut privatizarea prin licitatie cu strigare, transmisa la televizor, in direct.

 In mandatul 2001-2004 au fost create si nenumarate programe in Turism, o mare parte din ele fiind folosite asta de catre ministru Elena Udrea, pentru a se promova: "Litoralul pentru toti", "O saptamina la munte ". "Decada balneara", "Superschi in Carpati", altele fiind intarziate sau abandonate de catre actuala guvernare. Prima parte a programului "superschi", si anume "Domeniul schiabil Predeal-Azuga", cu noi pirtii, cu zapada artificiala, cu iluminare pentru schiul nocturn este de 8 ani la dispozitia turistilor din Romania.De ce nu a continuat Elena udrea acest program? De ce facem telegondole in Paring, fara sa avem infrastructura turistica, telegondole de 20 de milioane de euro? Este o intrebare la care Elena Udrea va trebui sa raspunda!

 De asemenea, in 2001 a luat nastere, la Suceava, prima Asociatie de Promovare Regionala, numarul lor ajungind astazi la 15. Ce a inteles Elena Udrea din existenta acestor Asiociatii? Sa transmita bani de la Ministerul Turismului, peste 500.000 euro, catre Compania Ryan Air, pentru operarea unei ineficiente curse catre Pisa, de pe aeroportul din Constanta.

 Sume mari de bani din bugetul Ministerului au fost alocate mari tour-operatori europeni, Elena Udrea anuntind, cu mindrie, relansarea PRIMULUI SI SINGURULUI charter din Germania catre Romania. Cit de lipsit de intelegere a fenomenului turistic poate sa fie un ministru  care se lauda cu 1 charter pe sezon din Germania, in conditiile in care in Romania vin pe litoral maxim 10000 de cetateni germani, iar in Bulgaria aproape 1 milion!

 De 2 ani de zile, Elena Udrea nu a alocat nici 1 leu pentru promovarea interna, desi toate patronatele din turism au solicitat in mod insistent acest lucru! In schimb, programul efemer "Romania, land of choice" a inceput si s-a terminat, la fel de brusc, in 2009, scopul sau fiind doar acela de a sustine campania prezidentiala din 2009.

 Inainte de a se pronunta asupra viziunii lansate de Uniunea Sociala Liberala cu privire la dezvoltarea Turismului romanesc, Elena Udrea ar trebui sa raspunda macar la cateva intrebari:

 De ce s-au inchis 10 din cele 20 de birouri turistice din strainatate? Vin prea multi turisti straini din aceste tari? De ce nu le-am inchis pe toate?

 De ce Ministerul a dat nastere la 2 Targuri Internationale de turism, sustinind ROMEXPO, cu director general, membru PD-L Bacau, fara a evalua ulterior in mod public impactul acestor actiuni?

 Ce acte normative, pentru sprijinul turiamului in perioada de criza, a promovat Elena Udrea, in cei 3 ani de mandat, in cea mai grea perioada economica de dupa 1990? Niciunul! Pana si Legea Tichetelor de vacanta, act normativ sustinut de patronatele din domeniu, a fost promovat gresit, prin limitarea comisionului, si introducerea in 2010, a impozitului de 16%, care i-a anulat, practic, efectele.

 De ce declara, incontinuu, Elena Udrea, ca "investitorii din turism sint niste hoti', si ca "evaziunea in turism "este de 40%"? Nu controleaza PDL ANAF-ul? Daca evaziunea fiscala este atat de mare, de ce Sorin Blejnar este inca in functie?

 In fine, daca privatizarile in Turism din perioada guvernarii PSD ar fi fost frauduloase, ce o opreste pe doamna Elena Udrea sa sesiseze organele competente, controlate si acestea de actuala putere?

  Biroul de Presa al PSD

presa@psd.ro

 

 


Actualul Guvern incearca sa transfere responsabilitatea pentru suferinta care va fi cauzata romanilor, catre primarii, sustinand ca acestea sunt libere sa plateasca subventia din fonduri proprii. Este evident faptul ca cele mai multe primarii nu vor putea sa faca acest lucru. Acum se va vedea clar cat de mare a fost politizarea fondurilor publice in ultimii. Romanii din localitatile conduse de primari ai opozitiei vor fi cei mai crunt loviti de aceasta masura.

Guvernul condus de PDL nu face decat sa confirme faptul ca ii imparte pe romani in doua, dorind sa loveasca cu ura in cei care nu au sustinut culoarea portocalie. Aceasta discriminare a romanilor in functie de optiunea lor politica este inacceptabila!

PDL pune la cale un mecanism pervers: public, se va elimina subventia la toate orasele; in realitate, se vor da fonduri prin diferituri tertipuri doar oraselor conduse de primarii PDL, pentru ca acestia sa se descurce. Efectul? Peste doua treimi din Romania este pedepsita la iarna, doar pentru ca nu este condusa de primari PDL. Intretinerea in mare parte din orase va exploda, ajungand in lunile de iarna sa se apropie de limita de venituri ale unui roman considerat "bogat" de actuala putere!

Guvernul este obligat sa trateze egal toti ce cetatenii. O astfel de abordare nu are legatura cu ideologia, ci cu ura actualei puteri fata de toti cei care nu ii sustin.

Partidul Social Democrat trage un semnal de alarma asupra chinurilor la care vor fi supusi milioane de romani, din calcule politice meschine. Romanii trebuie sa stie ca suferinta crunta pe care o vor resimti incepand din aceasta iarna este din dorinta exclusiva a lui Basescu, Boc si Lazaroiu, a PDL.

  Biroul de Presa al PSD

presa@psd.ro

 

 

 

 

Asa cum m-am asteptat, Sebastian Lazaroiu si-a iertat consilierul personal pentru simplul fapt ca acesta regreta parerile extrem de agresive postate pe blogul personal despre un om care, impins de griji si necazuri, in disperare si fara sprijin, a indraznit sa-si puna capat zilelor tocmai in fata "inaltului" trepadus de la Bucuresti. "O, sancta simplicitas!!!"

Sebastian Lazaroiu nu este dezgustat de limbajul de mahala sau de mintea bolnava a acestui infim si obscur ocupant de birou, ci este dezgustat de "linsajul mediatic" generat de aceasta situatie. Asa cum Sebastian Lazaroiu are puterea sa inteleaga, si sa ierte chiar, conduita acestei brute platita din banii romanilor, asa si eu pot sa inteleg cum de o figura dubioasa, ipocrita si parvenita, a ajuns ministrul muncii. Cat caracter!!! Cata demnitate!!! Cata onoare!!!

Referitor la "cine" ii judeca apropiatul, nu cred ca este cazul ca aceasta tentativa de ministru sa-si puna prea multe intrebari! Il fac atent ca in tara in care pana si el a putut sa ajunga ministru, oricare dintre noi putem avea propria parere, mai ales despre astfel de cazuri, in care un individ cu o structura psihica instabila ajunge sa faca de ras o institutie, o tara, pe el insusi.

Imi rezerv dreptul de a-mi pastra pozitia cu privire la faptul ca un control psihiatric nu l-ar gasi cu toate "tiglele pe casa", cum de altfel sunt convins ca nici pe ministrul Lazaroiu un examen de acest gen nu l-ar gasi cu "acoperisul intreg", s-a observat demult cat de des ii "ploua in casa" ("prietenii stiu de ce!?").

          Il anunt pe domnul Lazaroiu ca nu va trece mult timp pana cand, asemenea recomandarii morbide a consilierului sau, cadavrul lui politic va fi ridicat de masina de gunoi si aruncat in groapa de mizerii a istoriei. 

                                                                                                Lider Grup PSD

                                                                                         Senator ILIE SARBU

31.08.2011   

0 comentarii2268 vizualizări01 septembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0