Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
AUR a depus o plangere la Parchetul General pe numele presedintelui Klaus Iohannis.

Romanii au dreptul sa stie cum sunt cheltuiti banii lor. Deputatul AUR, Dan Tanasa, a depus marti, 6 februarie, o plangere la Parchetul General pe numele presedintelui Klaus Iohannis prin care a solicitat sa fie verificate aspectele cu privire la deplasarile externe ale presedintelui Iohannis, daca a fost respectata legislatia privind achizitiile publice si sursa finantarii acestora.

"Am inregistrat astazi un denunt penal pe numele domnului presedinte Klaus Iohannis si pe numele unui domn consilier prezidential, George Duhan, precum si pe numele tuturor persoanelor cu atributii de serviciu, in legatura cu situatia in fapt sesizata, in vederea cercetarii savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, uzurparea functiei. Sunt numeroase ancheta de presa, le-am si depus ca mijloace probatorii, anchete de presa existente in spatiul public privind deplasarile pe care Klaus Iohannis le-a facut in strainatate si despre sumele exorbitante de bani pe care le-a cheltuit, pentru ca ulterior sa secretizeze absolut toate informatiile cu privire la modul in care a cheltuit acesti bani.

Aceste deplasari ale lui Klaus Iohannis par concedii de lux, nu vizite in afara tarii care sa aiba interesul national al Romaniei pentru astfel de deplasari. Chiar si in cazul Administratiei Prezidentiale trebuie justificate anumite costuri. Daca domnul Klaus Iohannis nu intelege sa justifice aceste lucruri, angajatii trebuie, conform legislatiei in vigoare, sa o faca.

 

Demersul nostru merita un raspuns din partea organelor de cercetare penala. Vorbim de abuz in serviciu pentru ca in momentul in care folosesti functia de consilier sa secretizezi ilegal informatii de interes public se comite abuz in serviciu. Te folosesti de functie sa ascunzi informatii", a declarat Dan Tanasa.

 

Romanii au dreptul sa stie cum sunt cheltuiti banii lor!

 

Departamentul de comunicare al Aliantei pentru Unirea Romanilor                                                   

0 comentarii3703 vizualizări06 februarie 2024
rss 2.0
rss 2.0