Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 24 Mai 2024 - 14587
De 12 ani, zeci de mii de oameni mi-au acordat INCREDEREA.

De 12 ani, zeci de mii de oameni mi-au acordat INCREDEREA. Un lucru extrem de valoros pentru care simt o responsabilitate extrem de puternica. De dragul acestui loc pe care-l numim cu totii, acasa, Bistrita-Nasaud si din respect pentru voi, NU am vrut sa arat doar ca se poate, ci ca SE POATE SI MAI MULT!

Impreuna cu primarii judetului, am reusit sa aratam ca dezvoltarea nu are limite!

Iar la finalul fiecarei curse, incepe urmatoarea!

 Asadar, anunt oficial reinscrierea mea pentru o noua candidatura pentru functia de Presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

Multumesc pentru nenumaratele mesaje pe care le-am primit si am fost rugat sa continui activitatea Consiliului Judetean si proiectele de dezvoltare ale judetului.

 Stiu ce avem de facut!

In plus, am avut si am alaturi o echipa de profesionisti. 

 PROFESIONISTI! Acesta este principalul motiv pentru care l-am avut alaturi de mine pe domnul Gabriel Lazany, un om si un profesionist desavarsit! Performanta nu este intamplatoare!

Modernizarea  Spitalului nu a fost un noroc, ci are in spate o structura solida de dezvoltare. E matematica imbinata cu drag de oameni si maini bune!

Suflet, dedicare, nenumarate ore de ganduri si… COLABORARE!

O echipa, un tandemul in care ne vom prezenta alegatorilor in data de 9 iunie.

Gabriel Lazany - candidat la functia de primar al Municipiului Bistrita,

Emil Radu Moldovan- candidat la functia de Presedinte al CJBN!

 Ne prezentam in aceste alegeri cu un profesionist care stie administratie si care nu prea se joaca cu vorbele, dar stie exact ce are de facut. Este un om al faptelor fara discutie.

Impreuna vom fi o echipa completa.

In Bistrita se poate mult mai mult, daca orasul va ajunge pe maini bune!

 

 Emil Radu Moldovan

 

.

 

 

Discurs lansare Gabriel Lazany.

Va multumesc tuturor ca ati facut efortul sa fiti prezenti la lansarea candidatilor echipei PSD la Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si la Primaria Municipiului Bistrita.

Am ales sa ma implic alaturi de echipa PSD, convins fiind de Radu Moldovan! Am spus si vreau sa subliniez Radu Moldovan, pentru ca el ca om m-a convins. Cu el voi face echipa si vom rezolva probleme ale orasului care stagneaza de ani buni. Din aceasta colaborare s-a nascut si sloganul campaniei pe care il vom rosti de azi inainte - BISTRITA: PE MAINI BUNE.

 

2

Sunt bistritean, aici m-am nascut, aici am invatat pana la facultate. Iar ca adult mi-am legat aproape intreaga cariera de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Bistrita, unde muncesc de 24 de ani.

Prin multa munca si seriozitate am reusit sa transformam un spital judetean cu probleme, intr-unul dintre cele mai moderne si performante din tara noastra.

Nu am facut asta singur, l-am avut alaturi de mine pe Radu Moldovan si bineinteles echipa de profesionisti pe care am creat-o in jurul meu. Ei sunt cei care m-au sprijinit tot timpul.

 

3

Nu am facut politica pana acum, nu sunt un om al vorbelor goale, sunt un om al faptelor. Vreau sa transfer experienta mea manageriala pe care am acumulat-o de-a lungul anilor la spital catre primarie. Intreaga cariera m-am ghidat dupa un motto pe care il puteti vedea pe prima pagina a planurilor mele de management, si il veti gasi si pe programul de management local de la Primarie. Si anume: Daca gasesti un drum fara obstacole, probabil drumul acela nu duce nicaieri. Deci stiu si imi asum pe ce drum pornesc.

Asa cum sistemul de sanatate este centrat pe pacient, imi doresc o primarie centrata pe cetatean si nevoile lui.

Pe langa Sanatate, de care m-am ocupat ani de zile, mai sunt cateva domenii pe care le consider prioritare pentru bistriteni. Nu vreau sa vorbesc acum despre intregul program de management local, dar o sa-l fac public in scurt timp dupa ce voi discuta si cu bistritenii.

 

Insa vreau sa subliniez astazi 4 directii clare: 

Cred ca nu exista bistritean care sa nu sufere din cauza aglomeratiei din zona de centru a orasului si nu numai. Aceasta problema trebuie rezolvata. Am solutiile potrivite. Vom regandi traficul general, vom introduce sensuri unice pe arterele sufocate, recastigand astfel o parte din locurile de parcare care urmeaza a fi desfintate, vom realiza parcari eficiente, aproape de cetateni si de nevoile lor.

Pentru a degreva o parte din trafic, vom investi in transport public scolar si vom oferi facilitati educationale in afara centrului municipiului.

Strazile neasfaltate din Bistrita sunt un motiv de rusine pentru noi, suntem exemplul de ASA NU la nivel national. Acest lucru nu va mai exista, pentru ca nu suntem o comunitate saraca, dar astazi, din pacate, nu stim sa cheltuim si sa prioritizam corect fondurile pe care le avem. Vom moderniza intr-o prima etapa strazile cu situatia cadastrala clara si ma voi implica personal in clarificarea situatiei cadastrale pentru celelalte strazi, urmand a fi modernizate intr-o etapa ulterioara.

 

 

 

Bistrita este un oras total neprietenos cu persoanele cu dizabilitati sau nevoi speciale. Este imoral ca in secolul XXI, o persoana cu dizabilitati care are nevoie de o audienta la primarul sau, sa nu aiba acces la acesta. In administratia mea, nu voi tolera asa ceva.

Ca si la spital, ma voi concentra pe atragerea de resurse financiare din surse multiple, fie ca vorbim de fonduri europene, de fonduri guvernamentale sau de altele. Nu am realizat modernizarea Spitalului Clinic Judetean cu bani adusi de acasa, dar am studiat tot ce a insemnat program european sau national care ne putea ajuta, am batut la multe usi, am prezentat proiecte peste proiecte, metri cubi de documente si intr-un final am reusit. Asta intentionez sa fac si la Primarie.

 

5

 

In Bistrita avem o mare deficienta legata de spatii verzi, de parcuri si facilitati de sport de masa.

Si aici am in minte un proiect indraznet: vom transforma parcul mare si stadionul Gloria, intr-un parc al generatiilor, cu utilitate pentru toate categoriile de varsta, urmand a fi cel mai mare parc din Transilvania.

Si pentru ca vorbim despre modernizarea acestei zone a orasului, vreau sa imi iau angajamentul ferm ca vom pregati in parteneriat cu CJ un stadion nou, un stadion care sa ofere baza si toate premisele necesare ca echipa de fotbal Gloria sa devina fanion al bistritenilor alaturi de echipa de handbal. Am vorbit deja cu domnul Radu Moldovan ca, impreuna, sa dam un nou restart si fotbalului, asa cum s-a facut si cu handbalul.

 

 

 

 

6

 

Serviciile oferite de primarie catre bistriteni trebuie sa fie adaptate si orientate catre cetatean, indiferent ca vorbim de urbanism, impozite si taxe, evidenta populatiei etc. In calitatea mea de manager si om, nu pot sa accept ideea preconceputa ca angajatii primariei nu sunt profesionisti. Calitatile unui angajat trebuie scoase si puse in valoare de cel care conduce institutia respectiva.

 

Trebuie regandite si reorganizate serviciile pe care le ofera primaria comunitatii de business. De exemplu, cunosc nevoia si inteleg costurile generate de fiecare zi de intarziere in eliberarea unei autorizatii de construire sau certificat de urbanism.

 

 

 

7

 

Vreau sa vorbesc si despre sanatate la final. Asa cum am spus, candidatura mea la Primarie nu inseamna ca nu voi continua munca buna depusa pana acum la Spital.

Din contra, o sa fie si mai buna pentru ca spitalul se va putea baza pe o institutie in plus - Primaria, care pana acum nu a dorit sa se implice. Pot fi realizate proiecte in parteneriat cu Spitalul cum ar fi de exemplu crearea unui centru de recuperare post-traumatic.

Si as putea vorbi de sanatate mai mult, dar nu acum.

 

8

Impreuna cu Radu Moldovan pe 9 iunie vom aduce Bistrita pe maini bune.

La final, ii indemn pe toti bistritenii sa aleaga binele pentru orasul nostru.

 

Va multumesc!


 

0 comentarii3031 vizualizări14 martie 2024
rss 2.0
rss 2.0