Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
De ce trebuie creat in Romania un partid maghiar - Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania?

 Am asteptat destul de mult, recunosc, vreun semnal din partea PDL cu privire la inregistrarea oficiala a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania. Cum am presupus, din partea democrat-liberalilor nu a venit nici macar o reactie sau ceva care sa ne faca sa credem ca ar fi cumva interesati de problema nationala, fara sa mai spunem ca in toata masinatiunea presedintele Traian Basescu a fost implicat cu varf si indesat.

Nu stiu si nu cred ca era nevoie de acest partid. De ce trebuie creat in Romania un partid maghiar - Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania? Nu exista maghiari si in celelalte judete ale tarii? Un partid pe care il construiesti in Romania trebuie sa fie un partid care sa vizeze intregul teritoriu al Romaniei, nu un partid regional care iti arata foarte clar obiectivul acestei structuri.

Din acest moment, cred ca UDMR ar trebui sa fie cat se poate de ingrijorat pentru soarta sa electorala, precum si asupra notei de plata pe care o va primi din partea propriului electorat, atata timp cat au preferat sa beneficieze de fructele puterii si sa priveasca umil cum presedintele isi trage sforile.

PNL ramane in continuare aproape de electoratul pe care il reprezinta de 20 de ani si isi face o datorie de onoare din reprezentarea minoritatii maghiare pe viitor, asa cum a facut in toata istoria sa.

Maghiarii sufera la fel de mult ca romanii din cauza politicilor dezastruoase duse de liderii PDL, indiferent ca locuiesc in Bistrita, Beclean, Nimigea sau Branistea si cred ca acestia vor penaliza la viitoarele alegeri atitudinea duplicitara pe care UDMR a preferat-o in toti acesti ani.

 Presedinte PNL Bistrita-Nasaud, deputat Ioan Tintean.

 

 

 

Partidul National Liberal considera ca respingerea propunerii de organizare a unei sedinte festive dedicate aniversarii a 90 de ani de viata a Majestatii Sale Regele Mihai dovedeste dispretul puterii fata de istoria nationala. PDL nu este capabil sa renunte la abordarea de tip conflictual si sa treaca dincolo de rafuielile sale politice nici macar atunci cand este vorba de momente solemne, cu valoare simbolica, de consens national.

Constatam cu surprindere ca tocmai puterea, care nu s-a sfiit sa interpreteze abuziv Constitutia si sa incalce legea, atunci cand calculele sale politice au cerut-o, invoca acum cadrul constitutional impotriva desfasurarii sedintei solemne dedicate Majestatii Sale Regele Mihai. In realitate, PDL incearca sa ascunda in spatele unor interpretari false ale reglementarilor existente desconsiderarea oricarei initiative din partea opozitiei si o gandire ce nu mai tine cont nici macar de realitatile istorice, ci probabil doar de "judecatile de valoare" ale lui Traian Basescu.

Remarca Robertei Anastase ( care va ramane in istoria parlamentarismului romanesc nu pentru vreo contributie, ci pentru furtul de la legea pensiilor ) potrivit careia discursul Majestatii Sale Regele Mihai nu a fost considerat "relevant pentru plen", constituie o jignire adusa nu numai unui om care a marcat destinul Romaniei, unui fost sef al Statului roman, ci si istoriei natiunii noastre.

Partidul National Liberal considera ca ziua de astazi va ramane o pagina rusinoasa in analele parlamentarismului romanesc.

                                                                Departamentul de comunicare al PNL

 

0 comentarii2856 vizualizări20 septembrie 2011




rss 2.0
rss 2.0