Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Seceta, plaja si piscina.

Avem in acest inceput de Octombrie, in continuare, de zile de vara. Spre deosebire de alti ani luna Septembrie a fost extrem de calduroasa cu numeroase zile in care temperaturile au fost intre 25 si 30 de grade. Daca locuitorii satelor nu au fost intru totul satisfacuti de evolutia vremii, lipsa precipitatiilor si temperaturile ridicate provocand unele pierderi si intarzierea lucrarilor agricole de toamna, orasenii s-au bucurat de ultimele zile frumoase, fara grija facturii la gaz.

 Spre cinstea lor edilii Becleanului au inteles sa prelungeasca sezonul estival la Baile Figa permitand accesul gratuit in incinta microstatiunii pe durata lunii trecute. Locuitorii Becleanului dar si bistritenii care au avut posibilitatea sa se deplaseze pana acolo cu mijloace proprii au putut sa profite din plin de soare, acumuland rezerve de energie si sanatate in perspectiva sezonului rece.

 La polul opus, Primaria Bistrita a pus lacatul pe intrarea in strandul municipal inca de la inceputul lunii Septembrie. Ratiunile acestui mod de a administra putinele facilitati publice de agrement din oras nu ne sunt cunoscute. E posibil ca  edilii municipiului resedinta de judet sa aibe niste evidente din care rezulta ca majoritatea bistritenilor au cel putin o casa de vacanta cu piscina unde fiecare poate sa profite pe cont propriu de binefacerile timpulului frumos. E posibil ca, din punctul de vedere al administratiei, sa fi fost interesante doar lucrarile de umplere cu beton a bazinului care au ocupat toata luna iunie. Sau poate economia facuta la lucrarile de intretinere sa fie semnificativa si sa cantareasca greu in asigurarea finantarii Wonderlandului.

 In lipsa unor explicatii din care sa intelegem de ce singurul loc public in care bistritenii puteau face plaja a fost inchis, nu putem decat sa deplangem aceasta situatie si sa atragem inca o data atentia asupra faptului ca in ultimii 20 de ani nu s-a creat in oras nicio noua facilitate publica pentru agrement si sportul de masa. Asta desigur pana anul viitor in campania electorala cand vom avea din nou tot un afis electoral si o piscina. Cum insa se preconizeaza ca anul viitor campania electorala sa se desfasoare in luna noiembrie, sugeram de pe acum municipalitatii ca pe perioada verii sa prelungeasca linia de autobuz Bistrita-Heidenfeld pana la Figa oferindu-le in acest fel si bistritenilor posibilitatea recreerii si refacerii intr-un mod civilizat si la tarife accesibile.

 

Presedinte P.E.R. Filiala Judeteana Bistrita-Nasaud

Alexandru Marian Toniuc

 

0 comentarii3003 vizualizări07 octombrie 2011
rss 2.0
rss 2.0