Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Partidul Social Democrat: PDL vrea sa impoziteze pensiile pentru a directiona resursele catre propriii primari.

Partidul Social Democrat constata cinismul incredibil al Partidului Democrat Liberal si al primului-ministru Emil Boc, care declara intr-o sedinta de partid ca "pensionarii nu au fost afectati direct cum au fost afectati bugetarii" de masurile de austeritate ale Guvernului si ca, totodata, singura mare prioritate a ministrilor PDL este sa fie in contact cu primarii democrat-liberali, pentru a le rezolva acestora problemele  in limitele resurselor existente. Adica, in limita resurselor publice. Acest ajutor ar urma sa le serveasca primarilor portocalii in campania electorala.

Pozitia lui Emil Boc este inacceptabila si tradeaza motivele pentru care PDL vrea sa impoziteze pensiile. Puterea portocalie vrea sa continue furtul din avutul public, iar daca asta inseamna sacrificarea catorva milioane de pensionari, pentru PDL nu conteaza.

In acest context, amintim cum au fost afectati pensionarii de masurile de austeritate initiate pana la acest moment de Guvernul Boc. Pensionarii au suferit prin:

  • neacordarea, vreme de 2 ani, a nici unei indexari a pensiilor, desi din luna octombrie 2009 si pana in prezent indicele preturilor de consum a crescut cu cca. 12 puncte procentuale.
  • majorarea TVA, masura care a amplificat procesul inflationist.
  • introducerea, incepand cu luna ianuarie 2011, potrivit prevederilor Codului Fiscal modificat, a obligativitatii platii contributiei individuale de sanatate - 5,5% din pensie, pentru toti pensionarii cu pensii mai mari de 740 lei.
  • taierea subventiei la incalzire.

 Aceste masuri au afectat dramatic nivelul de trai al pensionarilor, iar perspectiva impozitarii pensiilor este un nou cosmar prin care PDL vrea sa ii treaca pe cei de varsta a treia. Consideram ca afirmatiile lui Emil Boc de la reuniunea liderilor PDL de la Timisoara ar trebui sa convinga, daca mai era nevoie, ca democrat-liberalii nu au alta prioritate decat castigarea alegerilor prin orice mijloace, dar mai ales prin folosirea la maximum a resurselor publice institutionale si materiale.

 Indepartarea PDL de la guvernare trebuie sa fie, asadar, obiectivul tuturor romanilor, pentru ca lupta nu mai este una politica, ci una cu Statul mafiot instituit de PDL, in care singurii oamenii care au dreptul sa traiasca bine sunt membrii "Familiei portocalii".

Biroul de Presa al PSD

presa@psd.ro

09.10.2011

0 comentarii2737 vizualizări10 octombrie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0