Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
PNL deplange trecerea in nefiinta a lui Ion Diaconescu. PSD isi exprima regretul fata de disparitia fostului lider al PNTCD, Ion Diaconescu.

Partidul National Liberal deplange trecerea in nefiinta a lui Ion Diaconescu, unul dintre ultimii seniori ai politicii romanesti.

Ion Diaconescu va ramane in istoria Romaniei si in memoria colectiva a generatiilor viitoare ca o mare personalitate care si-a dedicat intreaga existenta apararii valorilor democratiei si luptei impotriva comunismului.

In cei mai grei ani ai tranzitiei romanesti, noi, liberalii, am gasit in Ion Diaconescu si partidul condus de acesta aliati impotriva autoritarismului si in promovarea principiilor care stau la baza societatii deschise si democratiei consolidate. Mostenirea politica a lui Ion Diaconescu este astazi un bun al intregii societati romanesti si avem datoria de a o duce mai departe.

In asemenea momente, cuvintele sunt prea sarace si prea putine ca sa exprime regretul fata de disparitia dintre noi a lui Ion Diaconescu si respectul nostru profund pentru contributia sa pe scena politica romaneasca.

12.10.2011     

                Crin Antonescu

Presedintele Partidului National Liberal.

 

 

 

Partidul Social Democrat doreste sa transmita condoleante familiei lui Ion Diaconescu si sa isi exprime regretul pentru disparitia unuia dintre cei mai marcanti lideri politici pe care Romania i-a avut dupa Decembrie 1989.

             Ion Diaconescu a fost un simbol al luptei si al rezistentei impotriva comunismului, un adevarat lider politic, cu o reala cultura a dialogului si a consensului. Numele sau va ramane in permanenta legat nu doar de istoria PNTCD, ci si de cea a Romaniei postcomuniste.

             Prin disparitia sa, societatea romaneasca pierde un lider politic de mare valoare, care a promovat in permanenta ideea dialogului, a dezbaterii si nu a dusmaniei politice, a colaborarii si nu a dezbinarii. Desi, in ultimii ani ai vietii, Ion Diaconescu s-a retras de pe scena politica, mesajul si exemplul sau au fost in permanenta active deoarece spatiul public romanesc avea si are in continuare nevoie de ele.

             Pentru Partidul Social Democrat, Ion Diaconescu nu a fost un adversar politic, ci un competitor redutabil, elegant si onest. A fost un model pentru intreaga scena politica.

             In acest moment greu, suntem alaturi de familia indurerata, careia ii transmitem compasiunea si adancul regret pentru pierderea suferita.

             Dumnezeu sa-l odihneasca!

  Partidul Social Democrat

 12.10.2011

2 commentarii2856 vizualizări12 octombrie 2011
rss 2.0
rss 2.0