Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Minciuni de uz public si afaceri private in curtea CN Liviu Rebreanu din Bistrita..

Readucem in atentia opiniei publice situatia asa zisului campus scolar al Colegiului National "Liviu Rebreanu. Ne aflam la 17 luni distanta de la data inceperii lucrarilor la noul corp de cladire si lucrarile sunt departe de a fi finalizate cu toate ca au trecut deja doua din termenele de finalizare avansate de catre autoritatile locale. Din punct de vedere a surselor de finantare, cu toate ca directiunea liceului si sustinatorii proiectului au declamat sus si tare ca este vorba de un proiect guvernamental, pana in prezent abia 200.000 de lei au provenit din fonduri guvernamentale, restul, de peste 15 ori mai mult, din bugetul local al municipiului.

 Nici pretentiile privind necesitatea celor 20 de sali de clasa suplimentare nu sunt acoperite. Si in acest an scolar a continuat desfintarea scolilor din judet din lipsa de elevi. In cartiere, scolile generale din cartiere cu clasele I-VIII au fost transformate in scoli cu clasele I-IV. In oras, in cursul anului curent, Primaria a organizat licitatii pentru inchirierea salilor de clasa goale disponibile la alte unitati scolare. La "Liviu Rebreanu" numarul de clase si de elevi scade de la an la an atat la liceu cat si la scoala generala. In aceste conditii conducerea scolii a intors-o in privinta utilitatii scolii sustinand ca construirea noi unitati ar fi necesara pentru a se muta in aceasta cladire activitatea scolara pe perioada reabilitarii cladirii principale. Cand se va intampla acest lucru si cu ce bani, asta urmeaza sa aflam din plasmuirile viitoare ale decidentilor.

 In timpul acesta cladirea centenara a liceului arata jalnic atat in interior cat si in exterior fiind depasita din punct de vedere al mobilierului si dotarilor de multe scoli de prin satele judetului. Baza sportiva a liceului este distrusa, elevii de la "Liviu" fiind vaduviti de terenurile de sport de bitum iar terenul de fotbal cu pista de atletism este lasat si el in paragina. Ce conteaza ca mii de elevi vor fi in continuare lipsiti de conditii inca cativa ani buni. Daca nu le place sa emigreze pare sa fie deviza momentului.  

 Cu toate astea, cu voia politicienilor locali, in ultimii doi ani, s-au cheltuit milioane din banul public pentru ca niste afaceristi unsi cu toate alifiile sa-si umfle conturile. Este curios din punctul nostru de vedere cum o firma ca Grup Taurus inglodata in datorii la diversi creditori dar si la bugetul de stat si bugetele locale a ajuns sa castige acest contract. Este si mai curios cum patronului acesteia i-a crescut in curte, exact in luna in care a inceput lucrarile la asa-zisul campus, o noua firma care a preluat imediat dupa infiintare administrarea statiunii Vata din judetul Hunedoara de la Ministerul Apararii Nationale.

 Un alt profitor discret edifica in locul fostului sediu al Inspectoratului Scolar Judetean, dupa cum se zice, un cazinou. Obiectivul era indispensabil in interiorul campusului pentru formarea timpurie a tineretului in concordanta cu valorile si spiritul vremurilor. Desigur panoul cu datele de identificare ale investitiei lipseste cu desavarsire. Fiind situate la ani lumina de santier atat Primaria cat si Inspectoratul de Stat in Constructii care ar trebui sa sisteze imediat lucrarile, se fac ca nu observa nimic, deranjul cauzat de aplicarea legii fiind exagerat de mare in aceste conditii.

 Intre mizerabilul proiect al carui unic scop a fost jumulirea bugetului local pentru servirea clientelei politice si un proiect european distanta este uriasa. Din punct de vedere fizic insa ajunge sa treci drumul ca sa constati cum ar fi trebui gandit executat si finantat un proiect in interesul cetatenilor orasului. Scoala Generala si Liceul Andrei Muresanu stau marturie in acest sens. Proiecte de reabilitare - nu noi si inutile constructii ceausiste - finantare asigurata din fonduri nerambursabile, procedura de achizitii verificata, termene respectate, lucrari de calitate. Din pacate o clasa politica mediocra, necontrolabila de catre cetateni, reuseste in continuare, mimand legalitatea si propunand false prioritati, sa iroseasca resursele proprii si sa lucreze temeinic impotriva interesului public.

  Presedinte P.E.R. Filiala Judeteana Bistrita-Nasaud

Alexandru Marian Toniuc.

 

 

 

 

Joi,  13 octombrie 2011,  la sediul P.E.R. din Cal. Victoriei, nr. 91 -93, a avut loc Conferinta de presa sustinuta de conducerea partidului.

Dl. Pop Danut, presedintele P.E.R, prezinta pe noul presedinte al Clubului Ecologist Roman (C.E.R.), in persoana d-lui Prof. Univ. Dr.  Mircea Cosea, multumind totodata d-lui Acad. Razvan Teodorescu pentru activitatea depusa in calitate de presedinte al C.E.R.

In continuare,  dl. Mircea Cosea multumeste pentru numirea sa in funtia de Presedinte al Clubului Ecologist Roman si mentioneaza ca este membru fondator al acestuia, iar de-a lungul timpului  a fost initiator si colaborator al mai multor programe economice pentru Romania.

O prima actiune care o va intreprinde va fi elaborarea unui program prioritar de sprijin pentru agricultura romaneasca cu ajutorul fondurilor europene.

De asemenea va face demersurile necesare in vederea obtinerii personalitatii juridice pentru Clubul Ecologist Roman.

Dl. Razvan Paunescu, presedinte executiv al P.E.R. ureaza bun venit d-lui Prof. Univ. Dr. Cosea Mircea la conducerea Clubului Ecologist si spera ca acesta sa fie un sustinator al ideilor si solutiilor lansate de catre PER care sa ajute societatea romaneasca.

De asemenea dl. Paunescu cere public ca Guvernul Romaniei impreuna cu Banca Nationala sa explice populatiei ca aceasta sa inteleaga care este situatia economica internationala si europeana si cum ar putea face fata acestei perioade avand in vedere si hotararile Parlamentului Slovac care a respins prin vot consolidarea fondului european de stabilitate financiara.

Aceasta solicitare este facuta in contextul crezului prioritar al P.E.R. care este omul si care trebuie sprijinit si ajutat.

Punctul de vedere al P.E.R. fata de transmiterea mesajului de catre M.S. Regele Mihai de la tribuna Parlamentului, este ca M.S. ar trebui felicitat pentru ceea ce a fost si sa fie sarbatorit in sala Tronului de la Palatul din Piata Revolutiei si nu in Parlamentul Romaniei deoarece nu este membru al acestuia si nici nu a fost ales prin vot de catre popor.

Presedintele executiv atrage atentia asupra minciunilor lansate de catre dl. Vadim Tudor - presedinte P.R.M. precum ca P.E.R. ar avea alt presedinte.

PRESEDINTELE  P.E.R este dl. DANUT  POP.

Dl. Pop raspunde intrebarii refeitoare la eventualele aliante cu alte formatiuni politice, memntionand inca odata , ca P.E.R. respinge orice zvon pe acest subiect.

Dl. Razvan Paunescu incheie Conferinta de presa spunand "sa revenim la problemele reale ale economiei si sa renuntam la circ".

 Biroul de presa al P.E.R.,

0 comentarii2786 vizualizări13 octombrie 2011
rss 2.0
rss 2.0