Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 27 Aprilie 2024 - 14587
Expertii locali rromi din regiunea de Nord-Vest s-au intalnit la Cluj-Napoca.

Sub inaltul patronaj al Uniunii Europene, Guvernului Romaniei, Partidei Romilor Pro-Europa, Agentia Nationala pentru Romi si Agentia Nationala a Functionarilor Publici, municipiul Cluj-Napoca a fost gazda seminarului : Ateliere Regionale de Lucru pentru Expertii Locali pe problemele romilor.

 Organizatia judeteana a Partidei Romilor Pro-Europa din BN a fost reprezentata de presedintele Emil Neia Lacatus si de cei sase experti locali pe probleme de romi din Reteag, Rodna, Dumitrita, Silivasul de Campie, Livezile si Teaca.

 Principalele discutii au urmarit trei probleme:

  1. 1.    Rolul si impactul Expertilor Locali asupra imbunatatirii vietii in comunitatile de romi
  2. 2.    Noua strategie de incluziune a cetatenilor romani apartinand minoritatii romilor pentru perioada 2012-2020
  3. 3.    Identificarea si prioritizarea la nivel regional a problemelor comunitatilor de romi

 "Reteaua nationala a expertilor nationali romi, mecanism de sprijin in implementarea masurilor de incluziune sociala a romilor, grup vulnerabil supus excluziunii sociale" este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 6 - Promovarea incluziunii Sociale.

 Conform managerilor de proiect, principalele activitati ale expertilor locali fac referire la:

  1. a.    Transmiterea planului local de actiune catre Birourile Judetene pentru Romi in vederea introducerii in planul judetean de masuri si in strategia de dezvoltare a judetului
  2. b.    Monitorizarea implementarii masurilor din planul de actiune locala si formularea de propuneri in vederea imbunatatirii acestora
  3. c.     Intocmirea rapoartelor semestriale de progres privind implementarea planului de actiune locala

 Expertul local pentru problemele romilor functioneaza  la nivelul primariilor. El se subordoneaza din punct de vedere tehnic Biroului Judetean pentru Romi (BJR) si adminstrativ primarului.

 Cei sase experti locali pe probleme de romi din Reteag, Rodna, Dumitrita, Silivasul de Campie, Livezile si Teaca si-au prezentat stadiul derularii proiectului in comunitatile pe care le reprezinta, managerii de proiect declarandu-se multumiti de activitatea depusa de acestia.

Astfel, in cele sase localitati au fost  constituite sau sunt pe cale de constituire a grupurilor de initiativa locala, GIL si a grupurilor de lucru locale, GLL.

 " Aceste ateliere de lucru, modul in care s-au derulat lucrarile acestui seminar, ma face, din nou, sa fac apel catre toate familile de romi: trimiteti-va copiii la scoala. Este atat de important sa ai carte, nici nu stiti, cat de importanta este educatia pentru etnia noastra" a spus presedintele Partidei Romilor Pro-Europa BN, Emil Neia Lacatus.

 

 Biroul de presa al Partidei Romilor Pro-Europa

Str.Victor Eftimiu nr. 1-3 intr. 5, et.5 cam. 386, Sector 1, Bucuresti 

0 comentarii2926 vizualizări18 octombrie 2011




rss 2.0
rss 2.0