Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
FIECARE MAGHIAR CONTEAZA!

Putem sa raspundem la intrebarea privind etnia si in locul membrilor de familie absente. Presedintele Institutului National de Statistica i-a dat asigurari presedintelui UDMR Kelemen Hunor ca in fiecare loc, recenzorii vor primi in scris acele informatii necesare care exclud interpretarea eronata a metodologiei si care vor face posibil ca rezultatele recensamantului sa reflecte in modul cel mai exact posibil realitatea. Astfel  in cazul persoanelor absente temporar, etnia va fi declarata de catre persoanele prezente in gospodarie. Potrivit presedintele UDMR Bistrita- Nasaud Décsei Atilla recensamantul populatiei este foarte important din mai multe puncte de vedere. La fel de important este sa ne asumam nationalitatea, limba materna si religia. Nu este o rusine sa spunem recenzorului ca apartinem unei minoritati.  Atragem atentia locuitorilor, ca in conformitate cu prevederile legale, pot da declaratii referitoare la etnia, limba materna si religia membrilor familiei daca acestia nu se afla la domiciliu in momentul recenzarii. Aceasta prevedere se refera atat la cei plecati in strainatate sau alta localitate a tarii cat si la cei tocmai aflati la locul de munca, scoala sau cumparaturi.  Asumati-va nationalitatea cu curaj!  Asumati-va etnia gandindu-va la viitorul copiilor vostri a conchis acesta!

Uniunea Democrata Maghiara din Romania atrage atentia, acelora care sesizeaza nereguli de orice fel, intampina obstacole pe perioada recensamantului sa anunte de indata la birourile locale ale Uniunii sau la linia verde gratuita: 0800-802009.

 

Cu respect

Biroul de presa UDMR BN

 

 

0 comentarii2947 vizualizări20 octombrie 2011
rss 2.0
rss 2.0