Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Tinerii liberali continua seria de trening-uri. TNL sustine rolul tinerilor romani in promovarea unei Romanii demne.

 In data de 23 octombrie 2011 o delegatie formata din 8 studenti liberali au participat la seminarul intitulat "Institutii Europene - rol si responsabilitati" organizat in colaborare cu Organizatia de Tineret a PNL Cluj-Napoca. Acest eveniment face parte dintr-un program organizat la nivel national de catre TNL, prin care se urmareste cresterea intelegerii functionarii institutiilor europene de catre tineri, care mai apoi sa devina multiplicatori ai informatiei in comunitatile lor. 

Din agenda intalnirii, principalele subiecte dezbatute au fost: "Cum functioneaza Uniunea Europeana?", "Provocari actuale ale calitatii de membru a Romaniei", "De ce este importanta calitatea de membru in cadrul U.E.?", "Provocari cu care se confrunta Romania si U.E. in contextul globalizarii". La dezbateri a fost  prezent si domnul Marius Nicoara, presedintele PNL Cluj.

Plecarea tinerilor din Bistrita s-a aflat sub coordonarea celor doi presedinti ai TNL si CSL Bistrita-Nasaud, Samuel Coman, respectiv Adrian Solcan.

Intregul eveniment a fost finantat de catre Institutul de Studii Liberale.

                                               Biroul de presa al TNL BN.

 

 

 

 

 

  Tinerii liberali, reuniti in Biroul Permanent National al Tineretului National Liberal, duminica, 23 octombrie a.c., au dezbatut la Cugir, judetul Alba, problema degradarii continue a imaginii Romaniei pe plan international.

Tineretul National Liberal considera ca actiunile iresponsabile ale Guvernului si Presedintiei Romaniei sunt o sursa de umilinta pentru poporul roman. Insuccesul intrarii Romaniei in spatiul Schengen si al accesului liber al cetatenilor romani pe piata europeana a muncii sunt urmarea directa a prestatiei lamentabile a guvernului si a presedintelui Traian Basescu.

Reuniunea TNL a reiterat rolul esential al tinerilor romani in deschiderea Romaniei spre nevoile reale si aspiratiile cetatenilor sai, atat pe plan intern, cat si international, cu precadere in spatiul Uniunii Europene. "Trebuie sa cream acea Romanie in care oamenii sa aiba oportunitatea de a calatori, a invata si a munci liber in Uniunea Europeana, dar si sansa de a se intoarce de bunavoie, si nu din constrangere, intr-o Romanie in care sa le faca placere sa traiasca", a declarat, cu acest prilej, Florin Alexe, presedintele TNL.

Astfel, in urma sedintei Biroului Permanent National, TNL a hotarat urmatoarele:

  1. 1.      Sustinerea tinerilor printr-un program coerent de politici de tineret

Comisia de specialitate pe probleme de tineret din cadrul TNL, condusa de deputatul PNL Bogdan Timpau, si-a asumat elaborarea unui Program de Politici Liberale pentru Tineret care sa reflecte probleme reale ale tinerilor din Romania si sa propuna masuri adecvate. Incepand cu luna noiembrie, vor fi organizate dezbateri publice in toate cele opt euroregiuni ale tarii. Vor fi invitati sa participe reprezentanti ai structurilor societatii civile care desfasoara programe si activitati in zona de tineret. Dezbaterile vor fi deschise si mass-media. Propunerile rezultate in urma consultarilor vor fi centralizate si sistematizate in cadrul Programului de Politici Liberale pentru Tineret.

  1. 2.      Sustinerea in cadrul Congresului LYMEC a unei "Rezolutii privind precedentul restrictionarii accesului cetatenilor romani pe piata muncii din Spania"

In perioada 2-6 noiembrie 2011, va avea loc la Barcelorna Congresul Tineretului Liberal European (LYMEC), avand ca tema dinamica fortei de munca pe piata europeana. Delegatia TNL - formata din Claudia Benchescu, membru in Biroul European LYMEC, Cosmin Lefter si Silviu Grigorescu - va prezenta spre adoptare o Rezolutie prin care dorim sa atragem atentia Consiliului Europei si tuturor statelor membre UE asupra faptului ca restrictionarea accesului liber al

 cetatenilor romani pe piata muncii din Spania este un precedent periculos care ingradeste libertatile fundamentale stipulate in Tratatul de instituire a Comunitatii Europene.

  1. 3.      Acordarea importantei cuvenite personalitatilor Romaniei care pot, cu adevarat, sa sustina cauza unei Romanii demne

M.S. Regele Mihai I al Romaniei este una dintre putinele personalitati romane care au forta si caderea morala de a sustine in fata intregii lumi imaginea unei Romanii demne. La discursul aniversar pe care Maiestatea Sa il va rosti in fata Parlamentului Romaniei va fi prezenta o delegatie a TNL formata din 30 de tineri. Este un gest de respect pe care il datoram unui mare om de stat al Romaniei. "Traim un moment istoric si vom fi acolo pentru ca suntem romani", a declarat Florin Alexe, presedintele TNL.

 
 24 octombrie 2011                                                                   TINERETUL NATIONAL LIBERAL

 

 

 

 

 

Transcrierea interventiei presedintelui PNL, Crin Antonescu, in cadrul conferintei de presa a USL .

 Buna ziua!

Voi incepe, impreuna cu colegii mei si in numele si al lor si al Uniunii Social Liberale, prin a spune ca, asa cum deja stiti, formatiunile politice pe care le conducem, pe care le reprezentam acorda o importanta speciala momentului in care Regele Mihai, singurul supravietuitor dintre sefii de state din al doilea razboi mondial, implineste frumoasa varsta de 90 de ani.

Consideram ca este un moment de istorie. Consideram ca este o sansa, o oportunitate pentru Romania si pentru imaginea ei, faptul ca Suveranul va putea sa se adreseze, dupa multe multe decenii, Parlamentului Romaniei intr-o sedinta dedicata acestui moment festiv.

Inca o data o spun, este un gest politic pe care suntem bucurosi ca am reusit sa-l impunem ca decizie a Parlamentului Romaniei. E un gest politic simbolic, care n-are nicio legatura cu ideea de a schimba statutul de republica al Romaniei, ci are doar ideea de a cinsti, de a celebra o personalitate importanta a istoriei nationale si a istoriei contemporane si de a face tot ceea ce in tarile civilizate, indiferent ca sunt monarhii sau republici, se face in respectul istoriei, in respectul traditiei, in respectul unor momente cheie din istoria lui.

Daca am avut sansa ca Regele sa apuce aceasta varsta, ar fi fost pacat sa ratam celebrarea ei, cum spuneam, in institutia politica - Parlamentul, in cel mai inalt chip reprezentativa pentru natiunea romana si, in sensul acesta, le multumesc si colegilor mei, liderii partidelor politice din Uniunea Social Liberala si, de asemenea, celor care, in Parlamentul Romaniei, chiar facand parte din actuala majoritate, au votat pentru o dreapta recunoastere a unui moment istoric si a unui personaj istoric in ideea ca intreaga Romanie sa beneficieze la nivelul imaginii.

Nu reiau aici argumentele pe care noi le-am prezentat atunci cand am facut aceasta propunere si cand am votat-o. Ele sunt cunoscute si, practic, asa cum se vede, exista un consens decent si eficient, cu exceptia pe care o cunoasteti si de care nici nu are rost sa vorbim in acest moment.

Speram, si cu asta inchei discutia despre acest subiect, speram ca un numar cat mai mare de preprezentanti ai partidului de guvernamant, partidului principal de guvernamant si ai majoritatii vor intelege sa se comporte in conformitate cu normele decente pe care un asemenea moment le impune.

 

 

0 comentarii3038 vizualizări24 octombrie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0