Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 22 Februarie 2024 - 14587
PDL fura nu numai voturile, ci si initiativele legislative.

In ziua de 24 octombrie 2011, am inregistrat la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor o propunere legislativa privind declararea zilei de 30 noiembrie, ziua Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul Romaniei, ca sarbatoarea crestinarii poporului roman. Aceasta initiativa legislativa impune si ca ziua de 30 noiembrie sa fie considerata zi de sarbatoare legala, nelucratoare.

La o saptamana dupa acest demers, un grup de 43 de deputati si senatori ai PDL, avandu-i in frunte pe presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase si Mircea Toader, liderul Grupului Parlamentar al PDL din Camera Deputatilor, inregistreaza la Biroul Permanent o propunere legislativa cu nr. 814/01.11.2011, privind declararea zilei de 30 noiembrie, ziua Sfantului Apostol Andrei, ca sarbatoare legala in care nu se lucreaza. Initiativa legislativa are un articol unic, care este absolut IDENTIC cu articolul 2 din proiectul de lege initiat de mine si inregistrat cu numarul 787/24.10.2011.

Asadar, iata ca deputatii PDL fura nu numai voturile din Parlament si nesocotesc legile tarii, dar, ca noutate, isi insusesc FRAUDULOS initiativele legislative ale deputatilor opozitiei. Regulamentul Camerei Deputatilor prevede limpede la Articolul 68:

 "(1) In cazul in care o comisie are spre examinare in fond mai multe initiative legislative care au acelasi obiect de reglementare, se intocmeste un singur raport.

(2) Prima initiativa legislativa va fi retinuta de comisie ca proiect de baza, pentru care se face propunere de aprobare, iar pentru celelalte initiative legislative se face propunere de respingere, urmand ca prevederile pe care acestea le contin sa fie considerate amendamente la proiectul propus spre aprobare."

          In vreme ce eu nu am mediatizat aceasta propunere legislativa absolut deloc, parlamentarii PDL o fura cu intentia evidenta de a avea beneficii pe plan electoral, insusindu-si initiativa si mediatizand-o excesiv.

          Solicit, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, respectarea macar a Regulamentului in vigoare si a legilor tarii, daca de legile bunului simt nu mai poate fi vorba in aceasta situatie.

 

 

Victor Socaciu

 Deputat PSD

04.11.2011

0 comentarii2667 vizualizări06 noiembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0