Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Rosia Montana Gold Corporation l-a angajat pe Traian Igas pe post de bodyguard personal.

Carmen Moldovan, deputata social-democrata si presedinte al Forumului National al Ecologistilor (FNE) din PSD, protesteaza vehement impotriva modului in care Ministerul Administratiei si Internelor, prin organele aflate in subordine, reprima orice incercare de protest public impotriva proiectului minier cu cianuri dezvoltat de RMGC la Rosia Montana. Aceasta solicita prezenta in fata Parlamentului a  ministrului Traian Igas pentru a da explicatii in legatura cu incidentele de la Bucuresti si, in acelasi timp, formarea unei comisii parlamentare de ancheta, referitoare la modul in care Televiziunea Romana dezinformeaza opinia publica in legatura cu proiectul RMGC, cenzurand opiniile celor care i se opun.

            Marti seara, in fata sediului din Bucuresti al TVR, circa 30 de protestatari au incercat sa isi exprime in mod pasnic dezaprobarea fata de blocajul mediatic impus de televiziunea publica aflata sub controlul politic al PDL, celor care se opun proiectului minier de la Rosia Montana. "Gestul lor era perfect indreptatit in conditiile in care Televiziunea Romana, cu toate ca este finantata din bani publici, practica un partizanat vadit in favoarea respectivului proiect, cenzurand orice opinie contrara. De altminteri acest lucru este demonstrat inclusiv de faptul ca jurnalele de stiri de la postul national au trecut sub tacere protestul anti-Rosia Montana", declara Carmen Moldovan.

            "Celor care erau prezenti acolo li s-a pus, pur si simplu, pumnul in gura si au fost indesati in dube, ca ultimii criminali, desi  nu au facut nimic altceva decat sa se exprime pasnic impotriva unei proiect daunator Romaniei",  subliniaza deputata social-democrata.

            Presedinta FNE considera ca felul in care a actionat Jandarmeria Romana  nu are nimic de-a face cu necesitatea asigurarii ordinii si linistii publice intr-un stat democratic. "Ceea ce s-a intamplat aseara este pur si simplu manifestrea unui reflex totalitar, o incercare de reducere la tacere prin forta a opozitiei fata de un proiect in legatura cu care romanii au fost si sunt dezinformati sistematic, inclusiv cu ajutorul nemijlocit al unor institutii ale statului, care au ajuns sa serveasca fara rusine intereselor private ale RMGC".

            In acest context, Carmen Moldovan solicita prezenta in fata Parlamentului a  ministrului Traian Igas pentru a da explicatii in legatura cu restrangerea dreptului la libera exprimare si demiterea neintarziata a conducerii Jandarmeriei pentru modul absolut deplasat in care a abuzat protestatarii pasnici.

            Totodata, deputata social-democrata considera ca este absolut necesar ca Parlamentul sa analizeze, in cadrul unei Comisii Speciale de Ancheta, modul in care Televiziunea Romana dezinformeaza opinia publica in legatura cu proiectul RMGC, cenzurand opiniile celor care i se opun. 

 

Partidul Social Democrat

Biroul de Presa

presa@psd.ro 

09.11.2011

2 commentarii2716 vizualizări10 noiembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0