Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Intalnirea presedintelui Romaniei cu delegatiile partidelor.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a intalnit luni, 11 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, cu delegatii ale partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, care au raspuns invitatiei de a participa la consultari pe temele anuntate. La intalnire au participat delegatii conduse de: primul-ministru Emil Boc, presedintele Partidului Democrat Liberal; Markó Béla, presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania; Gabriel Oprea, presedintele executiv al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, si Varujan Pambuccian, liderul Grupului Minoritatilor Nationale din Parlamentul Romaniei.

In deschiderea discutiilor, presedintele Traian Basescu a precizat ca intentia consultarilor de luni, 11 octombrie a.c., a fost aceea de a armoniza punctele de vedere ale partidelor de opozitie si din arcul guvernamental, pe o serie de teme de interes national. Agenda consultarilor s-a referit la bugetul pe anul 2011, Legea pensiilor, Legea educatiei si cea privind accelerarea solutionarii proceselor, precum si la obiectivele asumate de Romania in urma adoptarii Strategiei UE 2020.

In cadrul convorbirilor, presedintele Romaniei a solicitat Guvernului sa ia masuri pentru o mai buna absorbtie a fondurilor europene si a insistat asupra riscurilor mentinerii actualului ritm al absorbtiei.

Presedintele Traian Basescu a accentuat nevoia unei mai bune prioritizari a investitiilor din bani publici pentru realizarea de obiective majore. Seful statului a exemplificat prin cele circa 45.000 de investitii cuprinse in bugetul de stat si a solicitat Primului-ministru ca, in baza legislatiei in vigoare, sa dispuna prioritizarea acestora in functie de resursele de finantare existente.

Ca sursa financiara pentru investitii publice, presedintele Romaniei a sustinut principiul evocat de participanti, cel al stimularii pietei de capital din Romania si prin privatizarea prin intermediul bursei a unor pachete minoritare de actiuni detinute de stat.

In finalul discutiilor, Presedintele a multumit liderilor partidelor si formatiunilor din arcul guvernamental pentru disponibilitatea la dialog cu opozitia si a luat act, cu regret, de refuzul Partidului Social Democrat si al Partidului National Liberal de a discuta, in cadru formal, pe temele de interes national anuntate.

Departamentul de Comunicare Publica

 

0 comentarii2758 vizualizări11 octombrie 2010




rss 2.0
rss 2.0