Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
POZITIA PRM REFERITOARE LA EVENIMENTELE DIN ULTIMA PERIOADA.

Dupa cum se stie, cetatenii acestei tari nu mai suporta sa fie batjocoriti de actuala putere care incalca in mod repetat Constitutia cu"asumarea raspunderii" pe unele legi de interes national. Se "asuma raspunderea" pe legi strambe care nu au nici un suport real,dimpotriva,la o privire"la rece" se poate observa ca sunt permisive pentru acumularea de fonduri ilicite,eventual pentru a putea fi pompati bani in viitoarea campanie electorala a PDL!

Una dintre aceste legi strambe,tocmai a fost oprita de ministrul Mediului si Padurilor pentru un an de zile! Noi PRM am spus de la inceput ca Legea care instituie actuala taxa de poluare este in contradictie cu normele de drept civil : -          Nici o lege nu functioneaza retroactiv!

De ce toti cei aflati in opozitie se rezuma la lozinci de tipul :"Noi vom face…noi va vrem binele…noi suntem cei care…singurii care vom…." Dar cu solutii la probleme nu vine niciunul din partidele aflate in opozitie! O solutie sau o alternativa la Legea Sanatatii nu a fost inca inaintata de niciunul dintre actorii politici de pe scena actualelor manifestatii populare din Romania! De ce? In goana lor dupa putere,avizi de posturi si demnitati,uita sa se adreseze celor multi cu drept de vot,sau daca o face cineva,o face doar pentru a incerca sa-si atraga voturi prin folosirea eternei"limba de lemn"(adica vorbesc mult fara sa se inteleaga ceva concret!) Noi,PRM propunem o alternativa la Legea sanatatii,din care putem stipula cateva extrase : - In primul rand este nevoie de un control riguros si o capitalizare eficienta a banilor populatiei derulati prin CNAS - Cum se poate face acest lucru? Este destul de simplu :

a)                     - la fel cum se face controlul prin Curtea de Conturi la executia bugetara,respectiv  pe ce si cum s-au cheltuit si daca se gasesc consumuri de fonduri nejudicioase sau eventuale fraude,banii sa fie returnati!

b)                    - anual primim de la Casa de Pensii un plic prin care suntem anuntati despre punctele acumulate la fondul de pensie in anul trecut. De ce nu am putea primi un plic de la CNAS prin care sa fim informati despre banii pe care in anul care tocmai a trecut i-am cotizat la sanatate prin popriri lunare pe salariu,cat am consumat din acel fond,de ce servicii am beneficiat sau nu,fiind monitorizate astfel contributiile banesti ale cetatenilor la fondurile de sanatate.

c)                     Trecerea la un sistem de sanatate privat,nu va putea fi una benefica : vor fi in loc de "capusa" CNAS un numar mare de societati private care din aceleasi sume alocate,vor face intai un profit pentru mogulii implicati in aceste actiuni si abia pe urma din ce va ramanea(daca va ramane ceva!) sa faca si servicii medicale catre populatie! ABSURD!

d)                    DA ! Pot sa fie si case de asigurari private,dar in sistem separat,benevol,cine vrea si-i mai da si mana,sa plateasca daca vrea sa fie servit"la tava" si cu caviar la o eventuala internare intr-o clinica !

Se pune intrebarea : unde sunt banii pe care-i cotizam lunar? Cine are contabilizarea lor,cum se face ca majoritatea romanilor merg la doctor odata la intervale de ani de zile si atunci doar pentru o simpla adeverinta pe care trebuie sa o plateasca,analizele pentru orice - angajare in campul muncii sau preschimbarea unui act(permis de conducere) trebuiesc platite separat!

In Coreea de Sud,toate serviciile medicale sunt gratuite,spitalizatul poate lua cu el in regim hotelier o persoana apropiata pentru ajutor de ingrijire sau pur si simplu pentru a-i tine de urat!

Sanatatea nu are culoare politica! Ar trebui ca intreg sistemul sa fie numai in slujba cetateanului, nu al banului sau interesului politic! Si ar trebui ca toti pacientii sa fie tratati in mod egal si nu in regim preferential in functie de interese pecuniare!

Comunistii ofereau inainte de 1989 scolarizare gratuita cu manuale gratuite(azi noi le cumparam!) cu obligatoriu 12 ani de scoala!

Serviciile medicale si accesul la consult gratuit! Pentru asta au murit atatia la Revolutia Romana? Sigur NU! Este timpul ca vinovatii sa fie pedepsiti si sa plateasca pentru greselile lor,chiar mai mult,sa RETURNEZE INTEGRAL sumele deturnate ilicit cu pretul sanatatii si chiar a vietii multor romani!

 

Biroul de presa al PRM Bistrita-Nasaud

 

 

0 comentarii2842 vizualizări25 ianuarie 2012
rss 2.0
rss 2.0