Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Dezastru pentru actuala putere.

Conform sondajului realizat de newsroom.ucoz.ro pe un esantion de 1062 de persoane PDL s-ar situa sub 10%. Pe semne ca romanii s-au saturat de(n.r-fostul) Guvernul Boc si de Traian Basescu. Astfel ca partidul condus de Emil Boc a ajuns la un procent dezastruos de 7% care ar putea pune in pericol intrarea in Parlament. Nu se ma pune problema de intrare la guvernare ci mai degraba de ocuparea unor fotolii de senatori si deputati. PDL este in pericol sa ramana in afara Parlamentului devenind mai izolat decat PNTCD pe vremuri.

Nici UDMR nu sta bine la acest capitol. Pentru prima oara dupa 20 de ani de guvernare UDMR nu ar mai intra in Parlament inregistrand un procent de 3%. Nu foarte departe de UDMR se afla UNPR. Partidul infiintat de Gabriel Oprea ar ramane in afara Parlamentului obtinand un procent de 2%.

USL ar obtine 42% din voturi ceea ce inseamna ca nu ar reusi sa se impuna cu o majoritate stabila in viitorul legislativ.

In Parlament ar intra Partidul Romania Mare. Ramas pe dinafara la alegerile trecute, PRM ar inregistra un succes la aceste alegeri obtinand 19% din voturi. Se pare ca romanii si-au dat seama ca doar "tribunul" ii mai poate salva. Dupa criza in care a fost aruncat in mod intentionat in 2008 se pare ca formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor ar deveni a doua forta politica a tarii si ar strica planurile celor care deja isi faceau planuri de guvernare.

Partidul Poporului condus de Dan Diaconescu si-ar face si el aparitia in Parlament. Cu un procent de 10% obtinut in sondajul newsroom, formatiunea otv-ista ar lua mai mult de 6%. Se pare ca incercarea lui de a discredita USL si PRM nu prea reuseste.

Pragul electoral ar mai fi trecut de PNG-CD care ar intra pentru prima data in Parlament cu un procent de 5%.

PNTCD nu ar reusi sa intre in Parlament obtinand un procent de 4%.

Alte partide precut Partidul Verzilor sau Partida Romilor ar fi votate de 1% din alegatori.

Doar 1% din respondentii sondajului nu au dorit sa raspunda.

Sondajul a fost realizat de siteul newsroom.ucoz.ro pe un esantion de 1062 de persoane in intervalul 31 ianuarie-4 februarie 2012.

0 comentarii2821 vizualizări06 februarie 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0