Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
"in doar cativa ani vom ajunge cea mai numeroasa dar si cea mai importanta etnie"

 In urma analizelor cifrelor rezultate dupa recensamantul populatiei si locuintelor din Romania se poate constata un fapt cat se poate de imbucurator pentru Partida Romilor Pro-Europa: in judetul Bistrita-Nasaud, etnia noastra a ajuns pe locul al doilea ca numar oficial. Conform documentelor puse la dispozitie de Directia Judeteana de Statistica, in prezent, in judetul Bistrita-Nasaud sunt inregistrati 12 165 de cetateni romani de etnie roma.

Daca aceste date provizorii vor fi confirmate, atunci etnia noastra este a doua ca numar, dupa maghiari, din judetul nostru.

Ca presedinte la nivel judetean si in calitatea mea de consilier parlamentar nu pot decat sa-mi exprim bucuria pentru numarul mare de romi, dar si tristetea pentru ca unitatea nu este tocmai punctul nostru forte.

Cu privire la numarul de cetateni romani de etnie roma din diferite localitati, cei mai multi sunt inregistrati in municipiul Bistrita, 1644, comuna Teaca, 1310 romi si in comuna Lechinta unde sunt inregistrati 1056 de romi.

Numarul mare de etnici romi, ne da speranta ca in doar cativa ani vom ajunge cea mai numeroasa dar si cea mai importanta etnie, diferenta intre noi si maghiari fiind de 2608 persoane, numarul etnicilor maghiari fiind de 14.773.

Datele recensamantului vin sa  confirme justetea deciziei organizatiei judetene a Partidei Romilor Pro-Europa de-a merge pe liste separate la alegerile locale din luna iunie a anului in curs.

 

Emil Neia Lacatus

Presedinte Partida Romilor Pro-Europa Bistrita-Nasaud

0 comentarii2786 vizualizări09 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0