Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Declaratie politica-Ordonanta de urgenta nr. 50/2010

Una dintre dezbaterile importante care se poarta in spatiul public si parlamentar in ultimul timp are la baza Ordonanta de urgenta nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori. In calitate de membru al Comisiei de buget, finante si banci din Camera Deputatilor, am participat saptamana trecuta la o prima sedinta a comisiei, avand ca subiect aceasta ordonanta de urgenta si am sa expun in cele ce urmeaza cateva consideratii personale.

            OUG 50/2010 are in vedere solutionarea situatiei grea in care se afla persoanele cu credite la banci, tinand cont de greutatile provocate de criza economica, dar si de interesele bancilor aflate in aceasta situatie. De nenumarate ori, am sustinut de aici de la aceasta tribuna, dar si in cadrul dezbaterilor parlamentare si publice, la care am participat, ca principala provocare a societatii romanesti este gasirea de solutii la criza economica. Este motivul pentru care am prezentat opiniei publice si am depus la Parlament un set de masuri anticriza pentru a fi dezbatute si adoptate, astfel incat sa stopam recesiunea si sa asiguram premisele relansarii economice.

            De asemenea, sunt membru al unui partid politic – PNL- care s-a declarat si a dovedit-o de atatea ca este un dusman inversunat al abuzurilor, de orice fel, indiferent ca se manifesta in zona publica, institutionala, sau in mediul privat, in cadrul relatiilor contractuale dintre parti.

            OUG nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori se inscrie intre preocuparile noastre liberale permanente – de a gasi antidotul credibil si viabil pentru a scoate Romania din criza si de a sanctiona posibile abuzuri petrecute intre terte parti. Este motivul pentru care vom sustine initiativa legislativa a ANPC pentru a proteja familiile cu credite la banci, pentru a respecta clauzele contractelor si pentru a gasi solutii corecte, adaptate crizei economice, de natura sa favorizeze ambele parti.

 

            Deputat PNL,

            Ioan Tintean

0 comentarii2828 vizualizări15 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0