
In aceste zile, Tineretul National Liberal din Romania si-a indreapta gandurile catre tinerii din Republica Moldova care nu au renuntat niciun moment la lupta lor pentru democratie, indiferent de sacrificiile pe care au trebuit sa le faca. In urma cu 3 ani, pe 7 aprilie 2009, incepea la Chisinau revolta anticomunista reprimata brutal de fortele de ordine, dirijate de Vladimir Voronin.
Tineretul National Liberal considera ca fiecare generatie trebuie sa aiba modul sau de a lupta pentru democratie. Insa, aceasta generatie a tinerilor din Republica Moldova a platit mult prea scump alegerea facuta. Zeci de tineri au fost raniti grav in infruntarile stradale si in inchisorile de drept comun, iar trei dintre ei au murit.
Devotamentul lor pentru valorile democratice nu a fost zadarnic. In urma manifestatiilor din 2009, alegerile au fost reluate. La fiecare scrutin din sirul lung care a urmat, partidele democratice au devenit din ce in ce mai puternice si au castigat o cota din ce in ce mai mare de incredere din partea electoratului.
Tineretul National Liberal apreciaza optiunea strategica pro-occidentala a Republicii Moldova, prin alegerea judecatorului neafiliat politic, Nicolae Timofti, in functia de Presedinte al tarii. Consideram ca aceasta este singura alegere politica in baza careia statul romanesc de la rasarit de Prut poate sa aspire la un viitor sigur si stabil in aceasta regiune si in Europa.
Astfel, Biroul Permanent al Tineretul National Liberal, reunit in sedinta, i-a adresat noului presedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, invitatia de a se intalni cu tinerii liberali din Romania, in semn de recunoastere a sacrificiului colegilor nostri de peste Prut. In acest sens, TNL va transmite Presedintelui Republicii Moldova o invitatie oficiala de a vizita Bucurestiul.
In urma alegerilor din 5 aprilie 2009 fraudate in mod grosolan de catre Partidul comunist, prin celebrul procedeu al "sufletelor moarte" - decedati trecuti pe listele electorale - intimidarea reprezentantilor partidelor democratice in sectiile electorale, santaje si presiuni politice, populatia a iesit in strada pentru a protesta. Autoritatile au incercat sa decredibilizeze manifestatiile pasnice, astfel ca, pe 7 aprilie, fortele de ordine s-au retras si au lasat drum liber agitatorilor infiltrati intre protestatari - multi dinte ei adusi din puscarii si case de corectie - sa devasteze cladirea Parlamentului si alte institutii publice.
Departamentul de comunicare al TNL
0 comentarii | 42 vizualizări | 09 aprilie 2012 |