Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Transcriere declaratii de presa presedintele PNL Crin Antonescu inaintea sedintei Biroului Politic Central al PNL Mamaia - 27 august 2010

Jurnalist: Negociati cu PDL-ul pe ascuns?

Crin Antonescu: Nu, nici pe ascuns, nici pe fata. Deci, nu exista niciun dram de adevar in stirea care s-a vehiculat privitoare la negocieri sau discutii de orice fel intre noi si Partidul Democrat Liberal in vederea unei guvernari comune. Este o ipoteza exclusa si, asa cum o spun de atata vreme si asa cum e de atata vreme, asa va fi si de acum incolo.

Jurnalist: In legatura cu cozile imense, PNL pana acum nu a zis foarte multe... Cum comentati?

Crin Antonescu: Eu cred ca nu mai avem ce sa mai comentam. Sunt lucruri care se vad. Nu sunt decat cativa oameni, primul ministru si anturajul sau, care considera ca asa ceva nu exista, conform unui vechi banc cu ardeleni, si nu cred ca se mai poate comenta altceva decat ca, daca putem alatura acesti termeni, haosul a devenit un cuvant de ordine sau a devenit realitatea cotidiana in Romania. Ori, marea problema, cred, si pentru politicienii romani si pentru societatea romaneasca, este alternativa la acest haos, adica cineva, cumva care sa faca ordine pentru ca deja suntem in plina aberatie cu ceea ce se intampla din punct de vedere institutional in Romania.

Jurnalist: La ce ne asteptam la reuniunile de azi si maine? Se adopta ceva?

Crin Antonescu: Exista cateva teme importante, ca de fiecare data la inceput de sezon politic, cu atat mai mult acum cand situatia este mult mai grava decat in alte ocazii. Partidul National Liberal este din nou in fata unor alegeri, alegeri de strategie, de tactica politica, si astazi mai putin, maine in cadrul Delegatiei Permanente probabil vom adopta o rezolutie care va defini foarte clar pozitia noastra pe perioada urmatoare. Ea insa nu cred ca va fi alta decat una consecventa cu ceea ce am facut pana acum si de aceea, repet, asemenea stiri nu pot fi decat diversiuni, n-au niciun fel de element real in ele.

Jurnalist: Ati fi de acord sa faceti parte dintr-un guvern de serviciu, idee lansata de PSD saptamana trecuta ?

Crin Antonescu: Nu e o idee lansata de PSD. N-am niciun fel de ambitie sa discut paternitati cu Adrian Nastase sau cu PSD-ul, insa noi vorbim de mai multa vreme despre faptul ca e deja in interes national ca Guvernul Boc sa-si inceteze activitatea impotriva Romaniei si probabil ca formula cea mai nimerita si cea mai la indemana pentru a asigura succesiunea unui asemenea guvern odata cazut este un guvern de avarie, am zis noi, de serviciu zic acum cei de la PSD, ipoteza pe care, sigur, avem disponibilitatea si obligatia de a o discuta daca vrem sa vorbim serios despre inlocuirea Guvernului Boc.

Jurnalist: Ei reclama insa si postul de premier. Ati fi de acord intr-o astfel de formula?

Crin Antonescu: Nu, in niciun caz.

0 comentarii5719 vizualizări27 august 2010
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0