Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 27 Aprilie 2024 - 14587
Si cel care fura un bou, sa fie tras in teapa. USL Bistrita-Nasaud, un debut exemplar al campaniei electorale.

 De la Tepes Voda incoace sunt pline puscariile de gainari. Nimeni n-a  mai ridicat vre-o teapa pentru cel care a furat un bou. Intentii au existat si declaratii s-au facut dar nimeni n-a avut curajul sa infinga o teapa intr-o piata. Pe miliardarii nascuti de pe o zi pe alta, n-a avut curajul nimeni sa-i intrebe de mama, de tata, de vre-o matuse venita din afara, de vre-o sonda de petrol, sau un filon de aur in pamantul primit inapoi de la C.A.P-uri. Noi il arestam pe ala care a furat oul si nu-l intrebam de ce o face. Nu mergem la cauza, si nici nu ne uitam la el, asa cum face medicul in prima faza, ii ridica imbracamintea sa-i vada burta daca nu-i lipita de sira spinarii. Administratia locala ii mai trage si vre-o doua bastoane sa-i aranjeze eventual coastele ce s-au deplasat de foame. Umplem puscariile cu ei ca sa cheltuim mai mult decat le-am asigura traiul zilnic. Un stat civilizat asa ar fi trebuit sa faca, sa le asigure traiul zilnic daca nu le poate oferi locuri de munca, pentru ca boala unuia generata de subnutritie se indreapta  catre ceilalti. El fura oul de nevoie si nu sa se imbogateasca. Pe ala care fura boul il lasa in libertate pentru ca din boul furat ii da si politistului si procurorului si judecatorului si apoi se fac rude cununandu-si sau botezandu-si unul altuia copiii. Exemplele stau agatate precum boabele de struguri pe ciorchine. Pana si Lute a dat mana cu cel care a furat boul si a jucat in hora cu el, acceptandu-i cadoul confectionat din filonul de aur pe care stramosii lui Mondialul l-au descoperit in pamantul lor. Dar cine-i Lute? E gloaba ce nu trage, da gaze si pute.

         Cine vrea sa reformeze acest stat?, un individ care s-a umplut de ridicol. A promis tepe pentru hoti si el a dat in schimb tepe, intregindu-si averea familiei. Mai nou face publicitate mascata exploatarilor de cupru pentru o anumita firma, si o face de pe cel mai inalt fotoliu si de cate ori are ocazia sa iasa pe sticla in ultima vreme. Simte ca i se epuizeza timpul?

          Reformarea statului trebuie sa inceapa urgent si fara el pentru ca s-a demonstrat a fi o frana. O reforma nu se incepe cu taieri de salarii si pensii. O reforma trebuie sa inceapa cu o Constitutie puternica care sa reprezinte motorul statului. Ea trebuie sa fie determinanta, definitorie, totul sa se subordoneze acesteia, sa fie expresia unui tabel matematic. Ori dupa o simpla lecturare a ei ne dam seama ca este ambigua. Observam ca 80% din prevederi sunt evazive. Ori prima lege a statului trebuie sa fie clara, precisa, sa poti lua dupa citire masura in consecinta. Astazi fiecare ia masura care-i convine dupa citire. Si-ar mai fi permis Piticul sa nu respecte o hotarare judecatoreasca daca ar fi existat si masura coercitiva impotriva celui care nu ar fi respectat o astfel de hotarare? De aceea ea trebuie pe viitor sa fie ferma cu masuri dure, cu privare de libertate in cazul nerespectarilor prevederilor nascute din Constitutie. Trebuie sa fie dure masurile atat pentru cetatean cat si pentru functionarul statului. Fiindca numeni nu-i mai presus de lege, dar aceasta prevedere ramane o simpla declaratie fara masura coercitiva. De aceea exista coruptie in administratie, la ghiseu, la aprobari, la avizari, la atestari si expertizari, verificari si controale. Oriunde intri intr-un birou de administratie pute a coruptie. Trebuie sa faci contestatie in termen, daca nu pierzi dreptul. Cand trebuie sa-ti raspunda in termenul legal, nu mai devine nula legea, daca nu-ti da raspunsul la timp.  Te lasa in asteptare cat vrea muschiul functionarului. I-a prevedeti asa ceva in Constitutie  adica anularea prevederilor legii daca nu a fost respectat termenul si sa vedeti cum o sa mearga lucrurile pe roate. La art.1 al 5-" In Romania respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor, este obligatorie". Gresit, numai a suprematiei sale si atat, nu si a legilor pentru ca acestea isi au izvorul in Constitutie in spiritul ei. O lege data de Parlament care nu respecta spiritul ei trebuie sa devina nula. Chestiunea ca beneficiem de drepturi si obligatii consfintite prin Constitutie si alte legi  aceasta ultima parte diminuiaza rolul sfant al ei. Cand juri, pui mana pe Constitutie nu si pe celelalte mii de legi care-ti confera drepturi si obligatii.

Cand se refera la drepturile de asociere prevederea devine, oare intamplator evaziva? Constitutia trebuie sa fie clara, precisa fara inscrisuri gen, si alte forme de asociere . De ce? Pentru ca se vine cu aliniatul 2 la art. 40 unde se refera numai la partide si organizatii care ar milita impotriva statului de drept si a suveranitatii teritoriale. Pai uniunea democratica culturala magiara este o alta forma de asociere, nici partid si nici organizatie si in felul acesta evaziv de a prevedea ceva, scapa printre degete, asocierile de alte forme care ar putea milita impotriva suveranitatii teritoriale, scapa de eventualele ingradiri ale Constitutiei, ale carui degete trebuie sa formeze pumnul forte al statului Roman si care din pacate nu prea este.

        Cine a tras frana la motor, o stim cu totii. Insa a venit timpul sa-nceapa procesul de reformare cu adevarat a statului.

          Reforma trebuie sa-nceapa

          Ridicand o mare teapa

          Pe Lute cineva sa-l traga.

                                                                  Col.(r) Nour Constantin.

 

 

 

 

 

 

 

USL Bistrita-Nasaud a manifestat un debut in forta al campaniei electorale, efectuand in primele trei zile deplasari in mai multe comune din diverse zone ale judetului, pentru a-si prezenta candidatii si proiectele.

                   Vineri, 11.05.2012, echipele USL BN au vizitat partea de campie mai exact, comunele Sanmihai, Micesti, Silivas si Urmenis.

                   Sambata, 12.05.2012, a urmat Valea Somesului, localnicii din Sangeorz-Bai, Maieru, Rodna si Sant, avand parte de o prima vizita a reprezentantilor USL, care au distribuit materiale informative privind aspectele de interes major aflate pe agenda celor care le solicita votul.

                   Duminica, 14.05.2012, au avut loc lansarile candidatilor USL in comunele Maieru si Romuli, Nicu Cirdan, respectiv Ioan Monita. Ambele evenimente s-au desfasurat intr-o atmosfera de sarbatoare, salile caminelor culturale fiind arhipline, dovada ca oamenii propusi de USL au starnit interesul cetatenilor si s-au facut ascultati.

                   "Prin candidatura mea imi asum automat o datorie morala fata de Maieru, comuna care sincer va spun, a ramas in urma la capitolul dezvoltare. Vreau ca impreuna  sa readucem in prim-plan spiritul de altadata, acel ceva care ne face diferiti pentru a ne recastiga identitatea", a declat Nicu Cirdan in discursul sau.

                   La Romuli, lansarea candidaturii lui Ioan Monita a coincis cu inaugurarea noului Camin Cultural, care, in opinia celor prezenti este pana la aceasta data cel mai modern din judet. Un alt punct pozitiv al d-lui Monita, care a reiesit din prezentarea acestuia, consta in faptul ca ocupa un loc fruntas si in atragerea fondurilor europene.

                     Uniunea Social Liberala (USL) este constituita din partidele: PSD ( Partidul Social Democrat ), PNL ( Partidul National Liberal ) si PC ( Partidul Conservator ). In judetul Bistrita Nasaud, USL propune cetatenilor un program de dezvoltare a judetului bazat pe transparenta, cheltuire eficienta a fondurilor publice si promovarea profesionalismului in administratie. La algerile din iunie 2012, USL se prezinta in fata cetatenilor cu o echipa inchegata si cu putere de lucru: Ovidiu Cretu ( Primaria Bistrita ) si Emil Radu Moldovan (Consiliul Judetean Bistrita Nasaud).

 

Biroul de presa al USL BN

 Purtator de cuvant,

Dorin Dobra

0 comentarii2940 vizualizări14 mai 2012




rss 2.0
rss 2.0