Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Intalnire la ceas de taina, la Muzeul Judetean Bistrita-Nasaud.

Noaptea muzeelor a fost petrecuta de aproximativ 30 de tineri, membri ai Clubului Studentilor Liberali, in galeriile Muzeului Judetean Bistrita-Nasaud, alaturi de istoricul de arta Vasile Duda. Acesta le-a prezentat tinerilor diverse informatii cu privire la istoria cetatii Bistrita si a parcursului sau istoric. De asemenea, s-a predat si o lectie referitoare la simbolul strutului la Bistrita, dar si a manifestarilor artistice din perioada moderna si comunista. Posibilitatea vizitarii muzeului in aceasta forma a deschis pentru cei 30 de studenti o viziune noua cu privire la ceea ce reprezinta spatiul bistritean.

             Evenimentul are o importanta deosebita pentru tinerii studenti liberali avand in vedere faptul ca,  pentru prima data intr-o perioada lunga de timp, o institutie precum Muzeul Judetean BN devine accesibila si integrata in experienta urbana. Aceasta intalnire "de taina" reprezinta o actiune dintr-o serie lunga de evenimente avand ca scop descoperirea orasului, prin care studentii liberali vor sa inteleaga mai bine fundamentul istoric si sa dezvolte un mai mare atasament fata de Bistrita. Urmatoarea activitate de acest gen va fi "Noaptea Alba a Monumentelor".

 

Presedinte CSL BN,

Adrian Solcan.

 

 

0 comentarii2870 vizualizări20 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0