Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
LikeZone prinde viata. Mihaita ridicate usor de pe olita.

LikeZone prinde viata. Societatea civila se implica. Implica-te si tu! Proiectul LikeZone incepe sa se contureze pe Valea Budacului. Astazi, reprezentanti ai sporturilor urbane din Asociatia Urban Bistrita si ai societatii civile din Bistrita s-au intalnit cu initiatorul proiectului, Vasile Bors - viitorul presedinte al Consiliului Judetean, si primarul comunei Budacu de Jos, Florin Simionca, raspunzand astfel invitatiei lansate de a lucra impreuna la acest proiect ambitios.

S-au purtat discutii privind zona care urmeaza a fi alocata acestui proiect si, sfidand ploaia marunta de afara, s-a facut o vizita in teren pentru o identificare a spatiului de agrement care va purta numele LikeZone. Avantajele zonei alese sunt drumul de acces proaspat asfaltat inspre Budacu de Jos, la care se adauga toata reteaua de utilitati si, nu in ultimul rand, imediata vecinatate a municipiului Bistrita.

Reprezentantii sporturilor urbane au descris amenajarile pe care ar dori sa le faca si s-au aratat incantati de ideea de a avea in sfarsit un spatiu numai al lor unde sa se poata construi un complex unic in Transilvania, care sa reuneasca sporturile urbane si nu numai.

Simionca a promis ca se va decolmata paraiasul care strabate zona si se va face o minima amenajare cu pietris, astfel incat copiii sa se poata juca si umbla desculti prin apa.

Vasile Bors a declarat ca, intr-un ragaz de timp foarte scurt dupa ce va fi instalat in functia de presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, va da in folosinta primele amenajari in LikeZone si a declarat ca, la fel cum a facut la Maieru, va atrage investitii pentru amenajarea unor terenuri de sport in aer liber, inclusiv a unui teren de baschet, avand in vedere ca acest sport nu se mai poate practica aproape niciunde in Bistrita.

Dupa prima zi de dezbatere pe tema proiectului LikeZone s-au creionat si cateva din amenajarile care vor fi realizate pe cele aproape 10 hectare pe care se va intinde parcul de agrement LikeZone:

- skate park

- circuit de 1 km pentru practicarea parkour

- circuit de downhill

- circuit de BMX

- circuit four-cross

- circuit de trial

- zid de catarare

- tiroliana

- parc de aventura

- poligon de paintball

- scena pentru concerte in aer liber (zona aleasa avand o expunere tip amfiteatru)

- pista de role

- pista de biciclete

- tiroliana

- 2 piste de zorbing

- ziduri grafitti

- spatiu camping ( cu amenajari pentru picnic)

- pista de alergare de 1,5 - 2 m latime

- zona de joaca in aer liber pentru copiii mici

Succesul acestui proiect este garantat de faptul ca terenul este disponibil prin sustinerea primita din partea comunei Budacu de Jos, care astfel da plus valoare terenurilor din zona, dar si deschizand calea unor investitii. In plus, amenajarile descrise presupun costuri minime si aduc satisfactii maxime tuturor bistritenilor care doresc un spatiu liber, placut si iubit de toata lumea, numit LikeZone, unde copiii lor si ei alaturi de copii sa se poata bucura de natura aproape de Bistrita.

 

 

 

 

 

 

 

         Inca o aparitie de genul aceleia de labeunu a lui Mihaita si masinaria de inventat biografii pentru ungureni se va gripa. Copilasului precoce i-a cazut poleiala. Ne-a aratat inca o data ca trebuia sa plece. Locul lui nu era acolo, si nici unde cred unii ca i l-au gasit. Pentru a fi politician trebuie sa sti sa minti, dar frumos. Nu asa cum a facut-o labeunu Mihaita. Nu are stofa de politician pentru ca daca vi in fata unora pe care vrei sa-i convingi, te pregatesti. Nu vi cu motivatii puierile care au efect de bumerang, cum ar fi cauza caderi lui, vezi Doamne, s-ar datora tradatorilor. Care tradatori aceea care i-au investit guvernul? Pai el nu stia ca cine a tradat o data, tradeaza si a doua oara. Si ca ar fi trebuit pus un mercurial in parlamentul tarii. Omul a procurat atatea diplome si atatea titluri si imi permit sa spun asa pentru ca altfel nu se explica lipsa lui de la lectiile de politologie unde ar fi invatat ca in politica se vand si se cumpara chiar tari, ca preturile se negociaza, iar mercurialul de care face vorbire nu mai exista de mult, decand domnia sa era activist al tineretului unui partid totalitarist. Pai el vorbeste despre SV-uri cu falsuri grosolane? Dar SV-ul domniei sale cum este? In 2003-2005 a activat simultan ca membru al unor centre stiintifice, colegii, consilii, asociatii, fost director,senior reader, profesor asociat, lector la doua universitati, coordonator al unei edituri. Peste tot in acelasi timp. Cred ca schimba avioanele in aer, fiindca daca a putut sa faca atatea in acelasi timp, lucrul acesta era simplu pentru domnia sa. Mai remintesc ca in timp de numai zece ani a primit 5 ordine de cavaler, mare ofiter al unor ordine si comandor al ordinului Regal. Las pe cititori sa aprecieze daca este posibil? Daca SV-ul pus pe site-ul guvernului este un fals? Si mai las pe cititori sa urmaresca cate va mai primi de acuma incolo.

          Eu nu pot sa ma justific la sotie ca am fost in acelas timp si la tenis si la sah. Cred ca o data ar merge. Daca incerc si a doua oara, cred ca ma asteapta cu tigaia pe hol. Tu Mihaita cum poti sa-i minti de atatea ori. Vezi ca nici in politica nu mai tine cu minciuna.

          Cauza caderi celui mai scurt guvern in opinia lui Mihaita, a fost traseismul politic al parlamentarilor care au cerut favoruri materiale si pe care  a promis lui Tuciuriu ca ii va urmarii. Cu ce forte? il intreaba Tuciuriu si el raspunde, ca o va face cu ochii lui si eu banuiesc ca va fi ajutat si de Lute cu ochiul acela care se misca.

          Lasand la o parte motivatiile lui aberante pe care le-a invocat, realitatea  l-a daramat si anume discursul lui Antonescu in plenul Parlamentului. Dincolo de retorica folosita in asemenea momente de Antonescu, finalul discursului a fost extrem de eficient cu un efect mobilizator. Pana la acea fraza, se cauta acel vot care sa darame guvernul. Madam Placintuta  devenise atat de dulce si placuta de credea si ea ca va fi mancata nespalata. Antonescu a reusit prin discursul sau sa produca dezechilibru in cualitie si sa rupa gardul pus de PDL in fata parlamentarilor de a nu merge catre urna sa voteze. Le-a reamintit minoritatilor ca au asigurate in aceasta tara toate drepturile la zi, mai putin unul nu-l poate avea, sa hotareasca soarta a 20 milioane de romani ascunzandu-se si a nu iesi la vot. Iar cuvintele care au urmat au fost ca un arc la fundul lor, care i-au miscat din banci. " Faptul ca astazi va ascundeti, maine nu va va mai cauta nimeni.....Neexercitarea votului inseamna ca demisionati definitiv din conditia de parlamentar roman". Da, acestea au fot cuvintele care au daramat guvernul pentru ca Antonescu a fost transant. Aveti acest drept de a venii in parlament cu locul asigurat si trebuie sa-l exercitati prin vot, pentru ca daca acum nu-l exercitati alta data nu-l veti mai avea. Si nu au fost nevoie de multe voturi, ca din 18 minoritari care s-au miscat la vot, ori fi avut unii si constiinta.

          Acestia sunt tradatorii Mihaita? Daca ai sa vi in fata alegatorilor cu minciuni de acestea,  n-ai sa fi credibil. L-ai acuzat pe Antonescu de discurs suburban ca te-ar fi facut masinuta sau securist. Nu este adevarat. Se referea la o generatie pe care el nu o vedea ca o serie noua de masinute cu un cip in plus. Unde este suburbanul?El vorbeste intodeauna cu subiect si predicat, ceea ce tu nu o faci, esti evaziv si tendentios. Il pui pe Antonescu sa se uite in ochii copilului domniei tale. Pai ce Antonescu ti-a spus sa-i certi pe batranii  aceia care erau ingropati in zapada?  Mihaita te poti uita in ochii copilului tau dupa ce ai invinuit acele batrane ingropate in zapada ca sunt puturoase? De ce il bagi si pe el si pe batrani tai in ecuatie pentru prostiile facute de tine? Lasa-i in pace ca esti expus prostiilor de vreme ce te-am auzi ca poti cuagula in jurul tau dreapta pe care o vezi numai tu, pentru ca la intrebarea lui Tuciuriu cum o vezi? Ai insirat o gramada de principii dar ti-a scapat lucrul cel mai important, caracterul national pe care il are acest partid cu o vechime de un secol jumatate. Nu ai fost liberal si nici nu poti fi. Acest lucru trebuie sa-l simti, te nasti cu el. Tu ai fost nomenclaturist. La schimbarea de regim in 89 sangele tau era deja format. Tu esti produsul unor ONG-uri si organizatii oculte. De altfel aburesti lumea ca unii transfera catre tine incredere si pe acest motiv vrei sa-i aduni intr-o dreapta a ta la nivelul ONG-urilor ori asociatilor, fara ca tu sa fi validat de alegatori, pentru ca asa ai fost invatat sa primesti totul pe tava. Si Tuciuriu a fost plin de lehamite cand l-ai chemat sa vina langa tine. "Si chemarea aceasta fara un vot al alegatorilor suna asa".....A ce Tuciuriule? De ce n-o  spui pe aia dreapta ca miroase a... pute, si ca si tine e un produs creat de Lute.

                 Dar cine-i Lute?  E gloaba care nu trage da gaze si pute.

        Chemarea facuta catre portocalii sa fie ungurenii tai, a fost o expresie nefericita. Asa au gustat-o ei. N-a prins si nici nu cred ca va prinde la vre-un roman. Si ridicarea maini drepte ca salutul fascist a lui Hitler a fost o miscare penibila.  Mihaita incearca in Ungaria, poate se alatura cineva.

         Dar cea mai tare declaratie a fost aceea cand Tuciuriul l-a intrebat  daca se gandeste serios la initiativa de a cuagula el dreapta, ce face ca e membru autosuspendat din PNL, la care Mihaita cu mare tristete a spus ca se gandeste serios si cu regret sa-si dea demisia din PNL. Sigur baiatul a mancat iarba. Domnule sa scoti asemenea enormitati pe gura avand si o privire serioasa, inseamna ca te gasesti intr-un vis, pentru ca desi imi vine sa spun ca e un copil necopt, tin seama de faptul ca are peste 40 de ani. Iar daca mai avem un gram de indoiala ca omul nu este asa cum spunea si Antonescu un produs al unei generatii programate, va invit sa revedeti finalul intrevederii cu Tuciuriu cand acesta il intreaba daca a fost la Neptun dupa cadere  si s-a intalnit cu Lute. Urmariti raspunsul si observati pe fata lui emotia, balbaiala si teama celui care a varsat olita. Parca, ar fi fost, iar daca s-a intalnit ,nu poate spune ca n-are acordul celuilalt.

          Raspunsurile lui arata profilul perfect al omului programat de o masinarie, pentru a face jocurile politice.

                                                                           Col.(r) Nour Constantin.

0 comentarii2821 vizualizări29 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0