Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Ambasadorul Ungariei ataca stabilitatea din Romania la comanda Guvernului sau extremist respins de toata Europa.

Nu autonomia este solutia de compromis pentru maghiarii din Romania, ci buna convietuire intre etnii, precum si descurajarea actiunilor care au ca unic scop dezmembrarea statului roman prin diferite forme mascate sau evidente de autonomie, enclavizare si separatism. Maghiarii din Romania nu au nevoie de compromisuri pentru ca au parte de tot respectul si beneficiaza oricum de mai multe drepturi pentru minoritati decat in multe alte state europene. In schimb drepturile romanilor din zonele controlate de politicieni maghiari nu sunt respectate!

Ambasadorul Ungariei, ca si ceilalti politicieni manevrati de la Budapesta, nu doresc autoguvernarea maghiarilor, ci voturile lor, iar apoi controlul si manipularea lor de catre Guvernul extremist si anti-romanesc din Ungaria care nu are ce sa le ofere cetatenilor sai decat fantoma unui separatism etnic aberant in speranta ca vor mai fi mentinuti la putere.

            Non-excelenta sa Oszkar Fuzes nu este de altfel la prima atitudine si actiune impotriva Romaniei, el remarcandu-se de la inceputul activitatii sale in tara noastra prin venerarea criminalului de razboi Wass Albert si prin demersurile facute pentru dezbinarea cetatenilor statului roman in Transilvania.

            Singura autonomie de care are nevoie orice cetatean roman de alta etnie este aceea a drepturilor garantate de Constitutie pentru toti. Orice alta discutie despre autonomie este clar o incercare de destabilizare a statului roman si de agitare a unor conflicte interetnice in speranta unui castig politic in zona.

 

Bogdan Diaconu -  Prim-vicepresedinte PSD

 

 

0 comentarii2758 vizualizări26 iunie 2012




rss 2.0
rss 2.0