Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 26 Septembrie 2022 - 14587
Cel putin 2% din totalul subventiilor agricole, destinate tinerilor din mediul rural.

Deputatul european Rares Niculescu (PDL-PPE) a participat joi, 20 septembrie, la Bucuresti, la dezbaterea "Romanian Agribusiness Conference", eveniment organizat de Medien Conferences si Romania Libera. Dezbaterea a avut ca subiecte Politica Agricola Comuna 2014-2020, strategia de dezvoltare a agriculturii romanesti pe termen mediu si lung, evolutia preturilor alimentelor in 2012, situatia accesarii fondurilor europene, etc.

In expunerea sa, deputatul european a prezentat evolutia dezbaterilor parlamentare cu privire la viitorul politicii agricole europene si amendamentele depuse in spijinul agriculturii romanesti.

Rares Niculescu a declarat ca, alaturi de colegii din Partidul Popular European, solicita ca statele membre ale UE sa fie obligate sa aloce cel putin 2% din pachetul pentru plati directe pentru sprijinirea tinerilor agricultori, sub forma unor subventii suplimentare. Aceste fonduri pentru tineri ar urma sa fie acordate concomitent cu sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri, existent in prezent.

De asemenea, Niculescu a aratat ca a propus, printr-un amendament, ca statele membre sa poata utiliza 15% din plafonul national pentru a sprijini micile ferme, valoarea subventiei urmand sa cresca de la maximum 1000 de euro la maximum 1500 de euro pe an, in cadrul unui sistem simplificat, fara reguli birocratice.

Referindu-se la politicile de dezvoltare rurala, deputatul european a afirmat ca, in aceasta privinta, "cel mai mare dusman al Romaniei sunt autoritatile romane", care ar trebui sa elimine unele excese birocratice. "Acolo unde UE cere o stampila, venim noi si mai cerem inca zece stampile", a comentat Rares Niculescu. Cu toate acestea, Romania a obtinut rezultate bune in atragerea fondurilor pentru agricultura, a aratat deputatul european, nivelul absorbtiei fiind de peste 50%.

La dezbaterea "Romanian Agribusiness Conference" au luat parte fermieri, reprezentanti ai asociatiilor de fermieri, reprezentanti ai mediului academic, specialisti in domeniul agriculturii.

 Departamentul de imagine si comunicare PDL Bistrita-Nasaud.

 

 

0 comentarii2471 vizualizări21 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0