Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Sperantele romanilor sfaramate de pragurile europene.

Societatea romaneasca trece astazi printr-o profunda criza de identitate. Si cauzele sunt multiple. Insa un fapt nu trebuie sa ne scape din vedere, acela ca, in ultima vreme sentimentul national a slabit  ca urmare a propagarii gresite a ideii paneuropene, unda ce loveste tot mai mult in identitatea noastra nationala. Aceasta tehnica propagandistica lansata in scopul desavarsirii proiectului de constructie a statului unic european, loveste in sentimentul national.  Proiect nu tine cont de acest aspect si in  consecinta  poate conduce la conflicte zonale. Ideea paneuropeana in niciun caz nu trebuie sa afecteze indentitatea nationala ci dimpotriva trebuie sa o intareasca. Aceasta criza de identitate este intretinuta si din exterior, pentru ca asa s-a intamplat dea lungul istoriei. Dar ea se accentuiaza si ca urmare a neincrederii in fortele proprii si mai ales in fortele politice conducatoare. Teama pentru ziua de maine are un efect naucitor asupra increderii acestei natiuni in clasa politica. Aceasta neincredere spulbera sperantele a milioane de romani, la un trai decent. Pe buna dreptate se pune intrebarea, daca aceasta stare de neincredere, nu este  cumva intretinuta in societatea romanesca si de forte din interiorul societatii? In special de acea societate asa zis civila, regulat sponsorizata de forte oculte. Pai cantarind mai atent toate cele care apasa pe umerii romanilor, culegem si raspunsurile. Criza aceasta de identitate nu a aparut acum. Ea s-a accentuat in ultimii ani cu precadere dupa alegerea nefericita a unui imbecil la pupitru de comanda care a spulberat toate sperantele romanilor. Incapacitatea lui de a facilita posibilitatea crearii locurilor de munca pentru romani aici, la care s-a adaugat trimiterea lor in exterior pentru a-si castiga existenta, vine sa confirme faptul ca starea de neincredere a fost intretinuta si din interior. Cum poate fi explicata atitudinea de neincredere in forta societatii romanesti, de a nu oferi un numar de motive pentru reintoarcerea diasporei in tara natala. Atitudinea cretinoida a imbecilului, avuta in fata diasporei romanesti in America,  a lovit iresponsabil si nereparator in constiinta nationala.

          Faptul ca am fost primiti in clubul europenilor in aceasta perioada, s-a datorat asa cum o stim bine, interesului american in aceasta zona, pentru amplasarea scutului de protectie antinuclear. Nu este lipsit de interes sa ne aplecam si asupra acestui aspect atunci cand cantarim acele cauze ale pierderii indentitatii. Spun asta pentru ca oricum o parte din indentitatea nationala, fara doar si poate s-a pierdut odata cu cedarea  unei parti a suveranitatii. Faptul ca se fac eforturi mari  de altii pentru pierderea integrala a suveranitatii noastre, nu mai poate fi un secret. Si odata pierduta aceasta suveranitate, greu se mai recapata.

          De aceea este important cine se afla la pupitru de conducere si care este forta politica conducatoarea care poate impiedica ingenuncherea. Cedarea unor prerogative institutionale autohtone, catre organisme din exterior nu este de bun augur. Renuntarea la prerogative numai pentru a te integra intr-o globalizare care nu-ti aduce nimic bun, nu poate reprezenta pentru noi cei multi un beneficiu. Si atunci de ce sa fiu de acord cu aceasta sulutie, pentru ca am acest drept sa fiu intrebat si sa mi-l exercit. Pana in prezent masurile de globatizare nu au rezolvat probleme sociale. Mai mult le-a adancit si s-au inmultit. Plecarile in exterior de catre romani pentru gasirea locurilor de munca, duce inevitabil la pierderea indentitatii nationale.

       Iata ca si accesul la un invatamant de specialitate si chiar superior a inceput sa fie limitat, ca urmare a scaderii nivelului de trai si a imposibilitatilor familiare de sustine copiii la studii. Pierderea resurselor nationale prin instrainare, este efectul globalizarii. De asemeni accesul limitat pe piata desfacerilor a produselor autohtone este rezultatul acestei globalizari, unde cel mai puternic ia totul. Masurile acestea au curs sub privirea, adevarat, foarte proasta atat la propiu cat si la figurat a imbecilului de la pupitru de comanda.  De la acest pupitru s-au tinut lectii de economie poporului roman. S-au tinut lectii de politici fiscale pe care alti economisti nici nu le-au invatat ori gandit vreodata. A reusit sa starnesca ridicolul in mintile  cele mai intunecate ale pedelistilor. Ne-a dat lectii de supunere si ascultare fata de occident, pentru ca asa decurge politica de globalizare intr-un capitalism reformat, care exclude din start politicile sociale. Adica, cine poate scapa, cine nu pleaca cu mainile pe piept.

       Am fost o generatie de sacrificiu in cadrul programului experimental de comunizare bolsevica, iar astazi traim timpurile experimentului globalizarii fortate. Aceleasi lozinci de acum cincizeci de ani, rasucite, cu sloganuri ce ne arata noua celor putini, cati am mai ramas, ca nimic nu s-a schimbat. Suntem condusi ca niste oi. La noi ciobanul care impinge turma in prapastie nu a luat examenul psihologic, trecand brusc de la ras la plas si invers, dupa fiecare gest facut.

       E trist pentru o natiune cand e obligata sa asculte ineptiile unui camicaze comunist pregatit sa sara cu nava in aer, cand partidul i-o cerea.

       E trist sa asculti un fost comunist cum iti explica ca trebuie sa te obisnuiesti cu masurile dure ale capitalismului reformat.

       E trist sa asculti condamnarea comunismului din gura unui asemenea imbecil.

       E trist ca o tara ca Romania, a saptea de pe continentul European  sa nu poata da nastere unui conducator sanatos  la cap, trup si suflet capabil sa o conduca spre progres.

       E trist ca in ultimii cincizeci de ani ne-au condus bolnavii, frustratii, speriatii, si imbecilii.

       Poporul acesta merita mai mult si voi trebuie sa-i dati o sansa.

                                      Col (r) Nour Constantin.

 

 

 

 

MeReU ARD  dupa  un whiskey  la Guvern

 Am spus-o in mai multe randuri ca baiatul asta este copilul lui mami ajuns la o varsta care nu justifica insuficienta lui maturitate. Se pare ca toate il tradeaza. Miscarile, fizionomia, expresiile si mai ales rasul acela de copilas nevinovat, care a rasturnat olita de sub el, dupa care  bate din palme. Toate acestea il fac sa para de fapt ceea ce este, personajul necopt din panoplia politicii romanesti. Cineva se pare ca i-a spus; vezi ce faci cu rasul acela ca te tradeaza, si nu a mai ras in ultima vreme. In schimb ne-a ramas casetele pe care puteti sa le revedeti si o sa-mi dati dreptate. Revedeti si recenta expresie cu prostiuta sau prostioara care justifica comportamentul copilului neajuns la maturitate. Nu cred ca a vrut sa sugereze ceva legat de impresionanta suma cheltuita de secretariatul guvernului sau, atunci cand a folosit diminutivul prostiei din capul lui. Spun asta pentru ca a iesit pe un post de televiziune sa explice ca prostia nu e mare, e mica,mica si ca betisoarele pentru urechi si servetelele pentru demacheat erau necesare. Despre mancare si bautura, explicatiile au fost si mai clare, rolul sau a fost de a le consuma nu de a le procura. A vrut sa o contrazica pe mamicuta lui care i-ar fi spus  la inceputul carierii de profesor ca s-ar putea sa moara de foame cu istoria religiilor. Si a avut dreptate. Cand mai punea el gura pe caviar daca nu intra in politica. Iata ca i-a prins bine sfatul parintilor de a pleca in politica, pentru ca numai cu ajutorul politicii, in Romania jefuita a putut apuca si el un os de ros. Dar cand va afla mamicuta lui ca s-a apucat si de baut, se va supara rau.

       Slava Domnului ca n-a apucat decat 78 de zile de stat la guvern, ca de guvernat nu pot sa spun ca a facut-o pentru ca nici nu avea cum. Oamenii din guvern erau ai lui Boc. Iata cum a functionat politica de cadre a securitatii care functioneaza si acum. Nu contau calitatile umane si profesionale ale indivizilor ce erau numiti. Conta sa aiba omul lor acolo. Asta este omul politic care vrea la presidentie. Un copil crescut si educat de comunisti, nomenclaturist in forurile de conducere al C.C. al U.T.C.

        In ultima vreme UTC-istul  nomenclaturist il ataca pe Antonescu, numai pentru a intra in atentia presei. Se pare ca-i o strategie a celor care-l sfatuiesc. Antonescu nu intra in acest joc si bine face pentru ca diferenta capitalului politic acumulat de el, este enorm de mare fata de acest consumator de betisoare pentru ureche. Si e mare pentru ca Antonescu n-a fost niciodata comunist sau UTC-ist. Si-a castigat statutul de politician in cei 23 de ani de la revolutie. S-a format ca politician intr-un singur partid si national si liberal. A castigat presedentia partidului unde s-a format ca politician prin alegeri spre deosebire de MeReU comunistul Mihaita, care a lins in cariera lui politica manutele , taranistilor,liberalilor si basistilor. Isi cumpara un partid tinut o vreme buna la naftalina si isi lipeste pe frunte o eticheta de presedinte. Dar cerseste un colegiu la partidul cameleon. Asa vrea micutul Mihaita sa se bata in alegerile prezidentiale. A facut si declaratii de pe pozitia unui mare boxer, ca Antonescu nu va rezista nici o repriza in fata lui. Pai ca sa joci o finala nu cumva trebuie sa te califici, Monsieur? Eu zic sa mai cresti un pic si la minte si la trup. Mens sana in corpore sano, sport nenica si lasa-te o vreme de politica. Mananca bine, dar pe banii tai. Incearca si caviar dar atentie ca de data asta s-ar putea sa-ti ramana in gat.

                                         Col.(r) Nour Constantin

 

0 comentarii2450 vizualizări25 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0