Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Nu ne vindem tara, dar o lasam prada hotilor.

Cu aceasta lozinca de patru cuvinte a inceput in 1990, epoca dezmembrarilor in Romania. Tot ce a fost infaptuit de acest popor timp de  40 de ani, la sugestia occidentului a trebuit sa fie demolat pentru a sterge din memoria neamului, epoca de aur a impuscatului si tot ce tinea de amintirea acestuia. Totul a fost prezentat atunci in mod sistematic in presa si televiziune ca un maldar de fier vechi. Astfel s-a inceput chiar din primele zile ale revolutiei filmate, cu CAP-urile chiar daca unele erau performante. Nu s-a tinut seama de situatia lor economica. La noi a fost fara precedent pentru ca in statele postcomuniste unde comunismul cazuse lucrurile s-au intamplat altfel. Acolo majoritatea s-au transformat in societati comerciale, functionand rentabil si astazi. La noi sub obladuirea guvernului Roman si a frustratului Iliescu, la indemnul lui Brucan, CAP-urile au fost praduite in mod barbar. In prima faza asa zisii cooperatori  au intrat si au furat ce au apucat. Dupa care cei mai batrani care au fost si inscrisi in CAP  au luat si ei  ce a   mai ramas. Ce nu au putut duce in ogradele lor s-a vandut de adunarile adhoc  pe nimic. Cati din acei care au praduit aceste CAP-uri au avut o contributie la infiintarea lor ? Aceste aspecte s-au dorit a fi trecute sub tacere intreaga perioada postrevolutionara, iar acum nimeni nu mai doreste sa dezgroape mortii, nici ca amintire. Cine le-a ascuns, a avut si interese, nu atat economice cat politice.

       A avut cineva interesul sa faca dovada faptului ca suntem un popor de hoti?. Daca privim si cine a indemnat si sprijinit hotia in Romania, putem sa ne facem o imagine clara si sa tragem o concluzie. Da asta s-a dorit, o decredibilizare de tara care trebuia  sa aiba niste institutii impotente pe fondul  lipsei legislatiei necesare sa intampine hotia la ea acasa.

        Astazi o conducere tanara a unui guvern USL incearca alta politica guvernamentala in interesul Romaniei cu legislatia care exista si asa confuza. Legislatia la romani in acest domeniu al privatizarii la aceasta ora este precara. Dar ea trebuie urmata. Acum cu situatia intalnita la Oltchim, ne dam seama ca la romani trebuie sa se prevada in legislatie si eliminarea situatiilor in care paranoia presupusului investitor, poate aduce grave prejudicii interesului societatii. Solicitarea unui certificat medical nu cred ca ar rezolva situatia in cazul lui Diaconescu!

        Cine credeti ca se opune acestei politici de privatizare urgenta a Oltchimul? Sunt cei care simt ca le mor capusele. Sunt tocmai aceea care au pus pe butuci intreaga economie nationala. In numai trei ani de guvernare gruparea pedelisto-basista a pus pe butuci un mare combinat al tarii, Oltchimul. A capusat Oltchimul si la bagat in datorii. Metoda capusarii a existat si pe langa celelalte combinate. Sidexul nu mai rezista mult daca nu se lua urgent masura privatizarii lui si acest lucru a surprins pe multi dar a si omorat o gramada de capuse, ceea ce nu a fost pe placul multora. Si acolo au existat presiuni mari si amenintari neortodoxe. Solutia luata s-a dovedit a fi buna. Din pacate omul care nu a cedat presiunilor, a cedat fizic parasind aceasta lume si inca nu se stie cum boala l-a lovit.

        Desi aceasta capusare a marilor combinate s-a dovedit a fi ucigatoare pentru acestea, nu s-a luat nici o masura in CSAT. Siguranta bunului mers al unui  asemenea colos, trebuia sa faca obiectul discutiilor in acest organism. Nu s-a pus in discutie niciodata cum sug capusele. Ba mai mult. Ingineria capusarilor s-a dezvoltat in mandatul lui Lute, hoitul care dupa referendum pute. Perioada cea mai prospera a capusarilor s-a produs in vremea guvernarii pedeliste. Banii plecau din bugetul tarii in firmele pedeliste prin metoda suveica. De la Dezvoltare plecau banii pentru anveloparea blocurilor in toata tara, catre firmele pedeliste care abordau solutia de anvelopare numai in proiecte ce cadeau pe  materialele furnizate de capusele pedeliste. Lucrarile  erau de trei ori mai scumpe. Capusele abordand alte solutii de anvelopare, inteprinderile din interiorul Oltchimului mureau pentru ca materialele pe care le produceau ele, nu se mai cereau pe piata unde Udrea pompa bani. Aceste lucruri au fost dovedite, sunt plangeri si dosare. Justitia independenta, pentru ca exista si aceasta justitie nu a primit aceste cazuri. Le-a primit cealalta, care face acum numaratoarea voturilor, din care cauza nu au putut fi rezolvate aceste dosare legate de anveloparea frauduloasa a blocurilor. Capusarea cu firme pedeliste, nu exista numai la Oltchim. Acestea sunt peste tot acolo  unde banul statului poate fi muls.

        Iata de ce aceasta privatizare nu se doreste in realitate. Si nu se doreste tocmai de aceea care au de pierdut de pe urma privatizarii. Iata de ce solutia privatizarii trebuie dusa in derizoriu, intarziata ori anulata. Iata de ce au impins in fata un mascarici de televiziune privata, racolat in politica tocmai pentru ca era vulnerabil. Si nu era vulnerabil de acum. A fost prins cu mata in sac cu multa vreme in urma pe vremea regretatului col. Florin Calapod cu care avea si o colaborare de presa. Faptul ca primea bani necontabilizati pentru aparitii la televiziune, a fost cunoscut si chiar recunoscut de regretatul avocat Cerveni. Acest mascarici a fost scos la inaintare acum cand a fost nevoie de el . Am aratat in nenumarate randuri ca acest partid cameleonic actioneaza ca o organizatie oculta cu structuri securistice preluate in compunerea sa. Nu intamplator s-a mediatizat privatizarea ca o actiune nereusia, desi ea s-a desfasurat dupa prevederile legale. Nu aveau dreptul sa-l refuze pe mascarici in cadrul procedurilor pentru ca s-ar fi incalcat legea. Circ s-a facut si inainte si dupa deschiderea plicului. Numai ca la anuntarea sumei oferite de 45 milioane de euro, a fost clar pentru toata lumea ca se joaca o piesa de teatru prost. Dincolo de cuvintele iesite din acea gura cu dinti incalecati, am putut sa selectam batjocura si cinismul la adresa acelor salariati care asteptau o solutie legata de privatizare si rezolvarea situatiilor familiare.

      Rolul mascariciului in aceasta piesa este de a duce in ridicol actiunea de privatizare, de a o intarzia, ca pretul sa poata fi dus si el in derizoriu la o noua strigare. Nimic nu este intamplator. Daca guvernul Ponta are o vina, aceea este ca trebuia sa previna  miscarea mascariciului cunoscandu-i apucaturile securistice si sa o mediatizeze cei din guvern inainte, chiar cu riscul de a nu se produce inselatoria. In jungla hotilor trebuie sa te bati cu armele lor.

       Nu ne vindem tara, dar nici prada hotilor nu trebuie sa o lasam!

                            Col.(r) Nour Constantin

0 comentarii2828 vizualizări27 septembrie 2012




rss 2.0
rss 2.0