Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 22 Septembrie 2023 - 14587
Scrisoare deschisa-doamna ministru Ecaterina Andronescu. Biroului Permanent National al OFDL.

 

Grupul de lucru pentru educatie al Organizatiei Nationale a Femeilor Democrat Liberale va atrage atentia, ca urmare a discutiilor purtate cu elevi, parinti si cadre didactice, asupra neajunsurilor pe care le genereaza noua structura a anului scolar.

 Prin urmare, am identificat o solutie de principiu, pe care o inaintam ministerului si pe care credem ca ar trebui sa o adoptati in beneficiul tuturor: va solicitam sa acordati, pe langa zilele libere existente deja in mod traditional (prima si a doua zi de Paste), a inca doua zile libere. Spre exemplu, perioada premergatoare zilei de 5 mai are conform ordinului dumneavoastra urmatoarea structura: miercuri, 1 Mai - zi libera, joi si vineri zile de scoala. Noi propunem pentru 2 si 3 mai statutul de zile libere, in asa fel incat perioada cuprinsa intre 30 aprilie si 7 mai sa fie integral libera.

 Va reamintim ca structura anuntata de dumneavoastra prin ordin de ministru, dupa inceperea anului scolar 2012-2013, reduce vacanta de primavara de la doua saptamani la doar o saptamana. Dincolo de faptul ca vacanta este insuficienta pentru toti elevii nostri astfel incat sa parcurga cu succes ultima perioada a semestrului al doilea, o saptamana de vacanta de primavara este prea putin mai ales pentru cei care participa la olimpiadele scolare nationale. Practic, olimpicii nationali nu mai au  deloc vacanta de primavara.

Totodata, pana in acest moment nu este precizata modalitatea in care se va organiza sistemul de invatamant preuniversitar in perioada sarbatorilor pascale, acest an scolar avand particularitatea dispersiei in timp a datelor (exemplu: 5 mai si 31 martie). Argumentele solutiei propuse de noi sunt: cadrele didactice pot planifica  parcurgerea materiei de la inceput in cunostinta de cauza; parintii, cunoscand din timp programul copiilor, il pot armoniza cu propriul program si nu in ultimul rand, sectorul turistic poate adapta si oferi celor interesati pachete de vacanta specifice perioadei.

Avem convingerea ca solutia noastra raspunde unei asteptari existente in opinia publica romaneasca, se afla la indemana dumneavoastra si nu in ultimul rand ofera predictibilitatea atat de des invocata in sistemul de invatamant.

Va multumim pentru atentia acordata acestui subiect,

Grupul de lucru pentru educatie al Organizatiei Nationale a Femeilor Democrat Liberale

 

 

 

 

 

 

Sambata, 29 septembrie 2012, s-a desfasurat la Palatul Parlamentului sedinta Biroului Permanent National al Organizatiei Femeilor Democrat Liberale. In cadrul discutiilor au fost votate noi membre ale BPN, este vorba despre doamna Irinel Tudorache aleasa ca secretar executiv pe zona Bucuresti-Ilfov, doamna Georgeta Rus - secretar executiv regional zona vest, doamna Mirela Olariu - presedinte CNREL si doamna Laura Bota- vicepresedinte al CNREL.

De asemenea, presedintele interimar Cristina Traila a cerut tuturor organizatiilor sa transmita la centru pana vineri, 5 octombrie 2012, toate propunerile de candidaturi ale femeilor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

In afara chestiunilor organizatorice legate de programul Congresului PPE din 17-18 octombrie 2012, in cadrul caruia OFPDL vor avea actiuni comune cu Organizatia de Femei a PPE, doamnele democrat liberale si-au propus ca in perioada imediat urmatoare sa dezvolte programe legate de incluziunea femeilor rurale, a mamelor minore, a persoanelor cu dizabilitati.

De asemenea, s-a decis ca OFPDL sa faca propuneri de modificare a legislatiei voluntariatului.

Femeile democrat liberale au asigurat sprijinul si preocuparea lor continua privind dezvoltarea antreprenoriatului din mediul urban si rural, sprijinirea familiilor in situatii de risc pentru reducerea abandonarii copiilor, sprijinirea parintilor singuri si prevenirea violentei in familie.

 

Gabriela Montoiu

secretar regional N-V

Organizatia de Femei a PDL

 

1 comentariu2716 vizualizări01 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0