Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
OFPC se opune diminuarii perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Organizatia de Femei a Partidului Conservator se opune categoric intentiei Guvernului de a reduce perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului de la 24 de luni, la 12, 14 sau 18 luni.

"In contextul in care PC a sustinut inclusiv in plan legislativ prelungirea concediului pentru cresterea copilului de la doi la trei ani, consider ca reducerea acesteia reprezinta o noua aberatie impotriva mamelor", apreciaza presedintele OFPC, Lia Ardelean.    "Femeile conservatoare sustin ca Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale trebuie sa reanalizeze serios propunerea respectiva si sa adopte solutii care sa vina in sprijinul mamelor si a natalitatii, nu impotriva acestora. Nu putem sta pasive pana in ziua in care intentia Ministerului Muncii va deveni realitate, si cerem in cel mai serios mod renuntarea la variantele de modificare a perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului. OFPC nu este de acord cu aceasta intentie a Executivului", a mai subliniat Lia Ardelean.

OFPC sustine ca Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale trebuie sa tina cont de argumentele conform carora in Romania nu exista alternative corespunzatoare pentru ingrijirea copilului pana la doi sau chiar trei ani, si niciun sistem de crese care sa permita asigurarea linistii mamelor. OFPC aminteste si de avertizarile Fondului ONU pentru Populatie (UNFPA) asupra fenomenului imbatranirii populatiei si a degradarii structurii acesteia pe varste.

"Avertizarea Fondului ONU pentru Populatie este extrem de serioasa, atragandu-se atentia in special pe faptul ca imbatranirea populatiei este o realitate cu multiple implicatii negative, care afecteaza toate sferele societatii - structura familiei, tipurile de consum, sistemele de educatie, medicale sau de pensii. Daca fenomenul va continua, peste 50 de ani va trebui sa reconsideram toate segmentele societatii romanesti, in conditiile in care o persoana trebuie sa asigure fondurile financiare pentru plata pensiilor a noua oameni", a mai explicat Lia Ardelean.

OFPC considera ca este foarte important ca un copil sa creasca nu numai pana la doi ani, ci chiar pana la trei ani in cadrul afectiv si emotional unic oferit de familie, care sa-i permita ulterior o dezvoltare sanatoasa si armonioasa. OFPC propune ca si bunicile sa poata sa primeasca indemnizatia pentru cresterea copilului, in asa fel incat daca mamele au locuri de munca la care nu vor sa renunte sa fie inlocuite de bunice.

"Este mai bine sa facem eforturi financiare in acest moment, sa implementam o strategie coerenta pentru dezvoltarea populatiei, decat sa ne trezim ca va fi tardiv atunci cand fenomenul imbatranirii va lua amploare. In niciun caz nu este o solutie diminuarea perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului", a adaugat Lia Ardelean.

Liderul OFPC doreste ca organizatiile de femei ale tuturor formatiunilor politice trebuie sa faca front comun pentru a impiedica reducerea perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului.

"Facem un apel catre toate organizatiile de femei ale partidelor politice sa ne sustina in acest demers, deoarece doar daca suntem unite vom reusi sa realizam obiectivele specifice ale femeilor in politica", a conchis Lia Ardelean.

 

           Biroul de presa P.C.

0 comentarii2394 vizualizări21 noiembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0