Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Mai 2021 - 14587
Declaratiile lui Nemeth Zsolt reprezinta o ingerinta inacceptabila in dezbaterea privind regionalizarea Romaniei.

Deputatul PSD Andrei-Valentin SAVA, membru al Comisiei pentru Politica Externa din Camera Deputatilor, a salutat astazi reactia prompta si corecta a premierului Victor Ponta, a ministrului de externe Titus Corlatean si a secretarului de stat in MAE, Bogdan Aurescu, de condamnare a declaratiilor secetarului de stat din Ministerul Afacerilor Externe al Ungariei, Nemeth Zsolt. Deputatul Andrei-Valentin SAVA a declarat ca va propune convocarea unei sedinte extraordinare a Comisiilor reunite de Politica Externa din Camera Deputatilor si Senat pentru adoptarea unei rezolutii care sa exprime pozitia oficiala a Parlamentului Romaniei.

"Declaratiile lui Nemeth Zsolt privind necesitatea arborarii in Ungaria a steagului asa-numitului Tinut Secuiesc sunt inacceptabile si reprezinta o ingerinta surprinzatoare in dezbaterea publica privind regionalizarea Romaniei. Practic, prin astfel de declaratii, parte din autoritatile de la Budapesta doresc sa se implice in dialogul public din Romania, inflamand discutiile legate de modul in care va arata harta regiunilor la sfarsitul acestui an", a aratat deputatul.

"Salut reactia prompta si corecta a responsabililor din Guvernul Romaniei, reactie care demonstreaza ca Romania are astazi o voce puternica in Europa si nu permite derapaje de la litera tratatelor bilaterale. Fac un apel la colegii din UDMR sa denunte la randul lor astfel de declaratii cu iz iredentist, astfel incat UDMR sa poata reprezenta contraponderea moderata la unele reactii extremiste care contamineaza de la Budapesta si PCM sau alte structuri politice ale comunitatii maghiare din Romania. Voi propune ca in scurt timp sa reunim cele doua Comisii pentru Politica Externa din Parlamentul Romaniei pentru a articula un punct de vedere oficial ferm in acest dosar sensibil pentru relatiile biletarale dintre doua state membre ale aceleiasi familii europene", a declarat deputatul PSD Andrei-Valentin SAVA.

 

Biroul de Presa al PSD, presa@psd.ro , twitter.com/biroupresapsd

06.02.2013.

 

 

Gabriela Firea (PSD): Steagurile nu aduc bunastare!

 In legatura cu recentul scandal declansat pe seama steagului Tinutului Secuiesc, senatorul PSD Gabriela Firea a declarat in cadrul unei emisiuni TV ca aceste manifestari nu sunt o expresie a atitudinii minoritatii maghiare, a oamenilor simpli, ci doar a unor politicieni, care asa inteleg sa-si justifice activitatea.

"Steagurile nu aduc nici bunastare, nici locuri de munca, dar aduc in schimb tensiuni politice si diplomatice, pentru stingerea carora se irosesc resurse mult mai utile in alta parte. Asa ceva nu ar fi nici macar adus in discutie in tari precum SUA, Germania, Franta etc. Cat despre drepturile minoritatii maghiare, pentru ca am vazut ca discutia a degenerat inclusiv in aceasta directie, sunt printre cele mai consistente din Europa, si in orice caz mai consistente decat cele de care se bucura, in Ungaria, minoritatea romaneasca", a afirmat Gabriela Firea.

 Biroul de Presa al PSD, presa@psd.ro 

twitter.com/biroupresapsd

06.02.2013

 

 

0 comentarii2135 vizualizări06 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0