Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Fuga dupa bani si zona metropolitana.

Din pacate administratia romaneasca se chinuie sa aleaga o formula simpla si sanatoasa de a trai fara complicatii. De frica viitoarei regionalizari ce va concentra sume importante spre Cluj Napoca, se inventeaza o noua formula numita zona metropolitana, care la randu-i va da faramituri celor din imediata apropiere. Globalizarea atat de hulita de toate popoarele lumii este grabita si extinsa prin noi formule autohtone. De fapt aceasta falsa traire este agreata si impusa de marile concerne si corporatii, de finanta mondiala in esenta.

            Alipirea comunelor la asa zisa zona metropolitana aminteste de un alt fel de experiment - cel communist, inainte de 89, cand 4000 de sate urmau sa fie demolate si populatia comasata la comune si orase. Atunci se urmarea castigarea de noi suprafete arabile si redarea lor in circuitul agricol. In cazul de fata avem de a face cu un fel de struto-camila moderna in care satul nu mai este ce a fost si taranul va deveni altceva, un fel de orasean asistat care se va intretine cu greu fara palma lui de pamant.

            Prin infiintarea acestor zone vor aparea Puguri si Puzuri care vor lichida sute de mii de hectare in toata tara. Ce malai si cartofi in stanga si in dreapta drumului? Nu mai bine s-ar potrivi un hotel ori o benzinarie sau un teren de golf? - zice administratia. Lumea civilizata, cei care vin prima data in Romania raman fascinati de satul romanesc si ne roaga sa-l pastram pentru ca Occidentul nu-l mai are de mult. ONU ne spune clar: dusmanul numarul unu va fi foametea: In cazul Romaniei, peste 15- 20 de ani vom constata ca ne-am facut-o cu mana noastra, uitand ca hrana ne-o putem produce aici, si nu sa o aducem de la mii de Km.

            Oricum societatea este scindata din interior iar mirajul banilor va aduce efectul de boomerang si cea mai importanta clasa sociala, taranimea, aceasta admirabila samanta a poporului roman va fi adusa usor in pragul desfiintarii.

 

                  Balan Marius - Presedinte PER Bistrita

0 comentarii2786 vizualizări13 februarie 2013




rss 2.0
rss 2.0