Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Situatia de la Oltchim ramane o urgenta pe agenda Guvernului.

Ca urmare a scrisorii deschise aparute in presa, biroul de presa al cabinetului parlamentar al doamnei deputat Adriana-Doina PANA face urmatoarele precizari: Situatia de la Oltchim ramane o urgenta pe agenda Guvernului.

Este cat se poate de evident faptul ca in momentul in care domnul prim-ministru Victor Ponta sau ministrul Economiei, domnul Varujan Vosganian, ar solicita doamnei ministru prezenta pe platforma industriala de la Ramnicu Valcea, acest lucru s-ar produce imediat, interesul intregului Guvern fiind acela de-a gasi cele mai bune solutii pentru salvarea si reabilitarea economica a SC Oltchim SA. Un prim pas a fost deja parcurs prin intrarea Oltchim in insolventa, masura considerata de baza pentru iesirea companiei din criza. Se doreste continuarea activitatii pe segmentele viabile, in paralel cu restructurarea si reorganizarea societatii.

Faptul ca doamna deputat Adriana-Doina PANA, in calitate de ministru delegat pentru dialog social, nu a fost prezenta la Oltchim pentru a angaja un dialog cu salariatii de la aceasta societate comerciala aflati in greva foamei, nu poate fi interpretat ca un gest de indiferenta fata de gravele probleme sociale existente la Oltchim, ci doar un gest de respect si de neamestec in problemele unui alt minister, cel al Economiei, cat mai ales fata de domnul ministru Varujan Vosganian care a promis ferm domnului prim-ministru Victor Ponta o rezolvare amiabila a situatiei de la Ramnicu Valcea.

In situatia data, doamna ministru nu poate decat sa astepte ca domnul ministru Varujan Vosganian sa gaseasca solutiile optime pentru dezamorsarea situatiei de la SC Oltchim SA.

Ca dovada ca acest lucru a inceput sa se intample, cei 19 angajati ai SC Oltchim SA intrati in greva foamei au renuntat la aceasta forma de protest pana luni, in urma discutiilor purtate la telefon de conducerea combinatului cu ministrul Economiei, domnul Varujan Vosganian.

 Precizam faptul ca doamna Adriana-Doina PANA vine, o data la doua saptamani, la Bistrita in calitate de deputat pe Colegiul 1 Bistrita-Livezile, pentru intalnirile solicitate de cetatenii din colegiu si pentru rezolvarea problemelor pe care acestia le ridica.

 

 

 

 

 

 

RO, Cod Postal: 420041, Bistrita-Nasaud, Bistrita, Strada Gheorghe Sincai, nr. 3-5, Tel: +(40) 263 233 223, 211 011, Fax  0263 233 223,  E-mail: cdepdoinapana@gmail.com, cdpana2012@yahoo.com.

0 comentarii2870 vizualizări17 februarie 2013




rss 2.0
rss 2.0