Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Mai 2021 - 14587
Steagul unguresc al Ardealului!

Pe tema extremismului nationalist ungar si despre doctrina ungarista au fost scrise numeroase carti, dar putin probabil sa fi fost citite, macar unele dintre ele, de catre cei care, dupa 22 decembrie 1989, s-au aflat in functiile de Presedinte al Romaniei, prim-ministru, ministri, Presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor, conducatori ai partidelor politice. Daca ar fi citit doar doua dintre cartile profesorului Raoul Sorban, respectiv "Fantasma Imperiului Ungar si Casa Europei" (aparuta in anul 1990) si "Chestiunea maghiara" (editata in anul 2008) sau cartea profesorului Petre Turlea cu titlul "Romani si unguri, 1940-2011", ori cartea   doctorului Gheorghe Ratiu intitulata "Calvarul. Ardealul romanesc si extremismul nationalist maghiar", aparuta in anul 2012, ar fi inteles usor viclenia ungureasca si modalitatile extrem de diversficate, diabolice, de actiune ale Ungariei si activitatile nationaliste revansarde vizand dezmembrarea teritoriala a Romaniei si anexarea Ardealului, pentru refacerea Ungariei Mari. Aceiasi conducatori vremelnici ai Romaniei ar fi aflat adevarul despre pericolul unguresc daca ar fi citit numeroasele articole care au aparut in revista "Romania Mare", in ziarul "Tricolorul" si in presa romaneasca din judetele din Ardeal, mai ales din Covasna, Harghita si Mures.

          Profesorul Raoul Sorban arata ca "Doctrina ungarismului este o realitate a telurilor ungare de-a lungul vremii… Fantasma Imperiului Ungar strabate si azi toate proiectele de lucru ale politicii ungare. Culorile politice pe care le-a schimbat statul ungar, intre timp, nu au modificat, in nici un fel, continutul ungarismului…"

          Acum un an, in februarie 2012, academicianul Dinu G.Giurescu a declarat: "Am sentimentul ca sunt in 1940, in preajma prabusirii hotarelor noastre. E de spus numai ca fiecare om trebuie sa-si dea seama ca soarta lui personala, afara de beneficiarii regimului, depinde de ce se joaca acum. Se joaca integritatea teritoriala a Romaniei, se joaca stabilitatea ei, se joaca identitatea sentimentului ca esti roman, se joaca apararea tarii. Statul de azi nu mai apara Romania ! Statul de astazi apara pe altcineva, dar nu obstea romaneasca ! De aceea fiecare dintre noi, cu mijloacele pe care le are trebuie sa spuna "NU", "NU" la ceea ce se pregateste in momentul de fata si sa revenim la traditiile noastre, sa revenim la puterea noastra dintotdeauna."

          Avand certitudinea ca, prin Diktatul de la Bruxelles pregatit pentru anul 2014, Ungaria impreuna cu numeroasele organizatii ale minoritatii ungare din Romania va reusi sa obtina autonomia teritoriala a Ardealului, extemistii unguri isi dau, aproape zilnic, arama pe fata. Au facut-o si in trecut, profitand de lipsa de reactie si complicitatea autoritatilor de la Bucuresti. Sub pretextul asigurarii unei majoritati parlamentare si a stabilitatii politice, presedintii alogeni ai Romaniei, Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu, impreuna cu conducatorii partidelor si aliantelor politice care s-au aflat la Putere in perioada post-decembrista, au permis aparitia, existenta si actiunile U.D.M.R. indreptate impotriva Poporului Roman si a integritatii teritoriale a Romaniei. In perioada 1996-2012, organizatia neguvernamentala si antiromaneasca numita U.D.M.R. a fost cooptata la guvernarea Romaniei, fiind sustinuta in realizarea politicii pasilor marunti de catre majoritatea partidelor politice romanesti, cu exceptia Partidului Unitatii Nationale Romane (P.U.N.R.), Partidului Romania Mare (P.R.M.) si Partidului Socialist al Muncii (P.S.M.).

          Intre stratagemele folosite de Ungaria si U.D.M.R. impotriva Poporului Roman si a Romaniei se numara, dupa anul 1989, cele privind asa-zisul tinut secuiesc si steag secuiesc. Actiunile Ungariei si ale extremistilor nationalisti unguri sunt bine pregatite si au ca obiectiv final anexarea Ardealului. Pe tema asa-zisului tinut secuiesc s-au derulat numeroase etape dintre care este bine ca romanii sa-si aminteasca de urmatoarele:

          - La 16 iunie 2004, la Oradea, s-a infiintat Consiliul de autonomie al maghiarilor din Bazinul Carpatic cu scopul de a actiona in fata institutiilor Uniunii Europene si Organizatiei Natiunilor Unite (O.N.U.) pentru obtinerea autonomiei teritoriale numai pentru comunitatile de unguri din granitele fostei Ungarii Mari. Nu au curajul in Israel, S.U.A., Franta si Germania !

          - La 15 martie 2006, la Odorheiul-Secuiesc, s-au adunat circa 20.000 de unguri care au cerut autonomia asa-zisului tinut secuiesc. Participantii au purtat drapele ale Ungariei, steaguri ale Ungariei Mari si ale asa-zisului tinut secuiesc, de unde au disparut secuii, prin maghiarizare.

          - La taberele de vara de la Tusnad organizate de Ungaria si U.D.M.R., precum si la adunarile antiromanesti desfasurate in multe localitati din Ardeal, de 15 martie, s-a insistat asupra dreptului la autodeterminare a poporului unguresc care este invocat in baza Tratatului international privind drepturile politice si cetatenesti, adoptat de O.N.U. si intrat in vigoare din anul 1976. Acest Tratat prevede ca in conformitate cu dreptul la autodeterminare, popoarele isi hotarasc in mod liber sistemul politic, isi asigura in mod liber dezvoltarea economica, sociala si culturala, dispunand liber de propriile bogatii naturale si propriile resurse energetice.

          - La adunarea nationala a ungurilor, tinuta la Ditrau, in 18 iunie 2008, participantii au declarat dreptul la autodeterminare a celor 400 de secui, parte a etniei ungare, in asa-zisul tinut secuiesc. Participantii unguri au adoptat pricipiile autoguvernarii interne a asa-zisului tinut secuiesc (cu limba oficiala maghiara) si au cerut Guvernului de la Budapesta sa-si exercite rolul protector asupra ungurilor din Romania.

          - In ianuarie 2011, cand Ungaria a preluat presedentia semestriala a Uniunii Europene, Guvernul de la Budapesta a amplasat in holul Consiliului Europei un covor de 200 de m2 cu harta Ungariei Mari, care include si Ardealul.

          - In 1 iunie 2011, la Bruxelles, in "Casa regiunilor" din Ungaria a fost deschisa si activeaza o ambasada (reprezentanta) a asa-zisului tinut secuiesc, care pledeaza pentru obtinerea autonomiei teritoriale. Locul unde a fost amplasata reprezentanta asa-zisului tinut secuiesc arata ca acest teritoriu apartine Ungariei. Actiunea a fost organizata cu participarea europarlamentarilor unguri Ladislau Tokes, Sogor Csaba si Iuliu Winkler. Cu exceptia europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, europarlamentarii din Romania au minimalizat consecintele acestei noi actiuni provocatoare a Ungariei si extremistilor nationalisti maghiari.

          Parlamentul, Presedintele si Guvernul Romaniei au fost, ca intotdeauna, surprinsi de actiunea Ungariei si, din nou, nu au reactionat cu fermitate.

          Pe tema asa-zisului steag secuiesc, actiunile Ungariei si ale U.D.M.R. se inmultesc si se amplifica anual, trimestrial, lunar si saptamanal. In luna februarie a.c., Ungaria a declansat un "razboi al steagurilor", prin dispozitii date pentru arborarea asa-zisului steag secuiesc pe institutii publice din Romania si la Budapesta. Apoi, conducatorii Ungariei au dispus arborarea carpei respective pe toate primariile din tara vecina si neprietena. In ziua de 16 februarie a.c., cu ceremonial si in prezenta deputatilor unguri din Baziunul Carpatic, asa-zisul steag secuiesc a fost arborat pe cladirea Parlamentului Ungariei. Prin aceasta actiune, fara precedent in Uniunea Europeana, Parlamentul Ungariei a sfidat si umilit Parlamentul Romaniei si celelalte institutii ale Statului Roman.

Arborarea de catre presedintele Parlamentului Ungariei pe cladirea legislativului de la Budapesta a steagului unguresc al Ardealului a fost inteleasa de unguri astfel: "Va luam Istoria, Pamantul Stramosesc si Bogatiile pe care Bunul Dumnezeu le-a lasat in Ardeal, in Gradina Domnului. Romanii vor fi maghiarizati ca dupa Diktatul de la Viena." In vederea grabirii procesului de maghiarizare a romanilor din Ardeal, U.D.M.R. negociaza cu liderii U.S.L. pentru modificarea procentului din Legea nr.215/2001 a administratiei publice locale, in sensul diminuarii lui de la 20% la 10%, pentru obtinerea privilegiilor de catre minoritarii unguri.  

La aceasta adevarata declaratie de razboi din partea Ungariei la adresa Romaniei au raspuns astfel primii patru din ierarhia de conducere a tarii noastre:

          a) presedintele Basescu a primit lista si s-a dus la cumparaturi, in sfanta zi de duminica, la un mare magazin din Bucuresti.

          b) presedintele Senatului, Crin Antonescu, considera ca nu este cazul ca Parlamentul Romaniei sa dezbata pe tema actiunilor antiromanesti ale Parlamentului Ungariei si nici nu trebuie adoptata vreo hotarare.

          c) presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea a declarat, abia dupa doua zile, ca a fost o reactie emotionala a Parlamentului de la Budapesta, la care nu trebuie raspuns. Emotiometrul dansului nu era in priza.

          d) premierul Victor Viorel Ponta s-a eschivat, fiindu-i teama de intrebarea: ce legatura are steagul unguresc al Ardealului cu Parlamentul de la Budapesta ?

          Faptul ca Parlamentul, Presedintele si Guvernul Romaniei, Academia Romana si partidele politice parlamentare nu se pronunta in privinta steagului unguresc al Ardealului inseamna complicitate la actiunile Ungariei, U.D.M.R. si extremismului revansard unguresc vizand dezmembrarea teritoriala a tarii noastre si anexarea Gradinii Domnului, Vatra Stramoseasca, la Ungaria Mare !

          Se stie ca, adevaratul steag secuiesc (din secolele XII-XIII) este piesa de muzeu. Pe steagul respectiv apar trei simboluri heraldice preluate de la cel mai vechi popor din lume, de la geto-daci, respectiv: soarele, semiluna si lupul dacic. In anul 2011, in Romania s-au declarat secui, la recensamantul populatiei, sub 300 de persoane. Prin Legea nr.282/2007, Parlamentul Romaniei a stabilit ca in tara noastra nu exista minoritatea secuilor si nici limba secuiasca. Pe cale de consecinta, nu exista legal steag secuiesc si nici tinut secuiesc.

          Adevarul este ca asa-zisul steag secuiesc este de facto un steag unguresc, "fabricat" de unguri, arborat si purtat de unguri. De fapt, este steagul unguresc al Ardealului ! De aceea continua Ungaria si U.D.M.R. batalia pentru arborarea lui, mai ales pe institutiile publice din Ardeal. Acest steag acolo unde este arborat este un insemn al apartenentei de facto, a acelui teritoriu la Ungaria. In anii precedenti, la 15 martie, cetatenii romani, mai ales cei din autoritatile Statului Roman, au fost umiliti prin arborarea si purtarea ilegala de catre etnicii unguri a multor steaguri unguresti ale Ardealului si ale Ungariei Mari, alaturi de drapelul Ungariei. Pentru 15 martie a.c., Ungaria si U.D.M.R., impreuna cu Partidul Civic Maghiar, Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, cu FIDESZ, cu Partidul "Jobbik", cu "Garda Maghiara" si Miscarea de Tineret a celor 64 de comitate, pregatesc mari manifestatii antiromanesti in numeroase localitati din Ardeal, la care vor fi purtate mii si mii de steaguri unguresti. Ele au fost distribuite gratuit, de catre Ungaria si U.D.M.R., in toate localitatile din Romania unde traiesc minoritari unguri. Pe surse, s-a aflat ca steagul unguresc al Ardealului (asa-zisul steag secuiesc) a fost donat de Ungaria in localitatile din Romania, unde exista minoritari unguri, astfel:10-50 bucati la nivel de sat; 50-300 de bucati pe comuna; 200-500 de bucati intr-un oras; 500-1.000 de bucati la un municipiu. Serviciul Roman de Informatii (S.R.I.) are date exacte pe localitati in privinta steagurilor unguresti ale Ardealului si i-a informat pe conducatorii Romaniei in privinta pregatirilor pe care le face Ungaria pentru a sarbatori pe pamantul romanesc, mai ales in Ardeal, zecile de mii de crime savarsite in timpul Revolutiei de la 1848-1849, precum si incendierea a 300 de sate romanesti cu tot cu biserici, precum si a numeroase manastiri ortodoxe.

          Dupa Diktatul de la Viena din 30 august 1940, in Ardealul de Nord-Vest cedat Ungariei, autoritatile de ocupatie, cu sprijinul localnicilor unguri, i-au condamnat la inchisoare sau la deportari in lagarele de munca pe romanii la care au gasit drapelul romanesc, iar cei care aveau tricolorul romanesc pe costumul popular erau amendati si batjocoriti.

          Acum, in anul 2013, inaintea Diktatului pregatit la Bruxelles pentru 2014, Guvernul Ponta II si Parlamentul Romaniei trebuie sa actioneze ferm in legatura cu steagul unguresc al Ardealului si printr-o ordonanta de urgenta sa stabileasca urmatoarele:

          1.Arborarea sau purtarea, a asa-zisului steag secuiesc, de fapt a steagului unguresc al Ardealului sau a steagului Ungariei Mari este interzisa.

          2.Incalcarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda de la 10.000-25.000 lei, pentru organizatorii adunarilor sau manifestarilor publice. Pentru persoanele fizice amenda este de 1.000-2.500 lei. Steagurile se confisca.

          Daca Guvernul Ponta II nu adopta o astfel de ordonanta inseamna ca este complice si faciliteaza actiunile Ungariei vizand anexarea Ardealului. In aceasta situatie romanii vor fi nevoiti sa iasa in strada si sa ceara demiterea celor care nu apara integritatea Romaniei si linistea  romanilor din  Ardeal.

          Se stie ca, ungurilor le este frica de forta romanilor uniti si de lege. De ce le este frica nu vor scapa !

 

 

    Dr.Gheorghe Funar

Secretar general al P.R.M. Presedintele Filialei P.R.M. Cluj

 

Cluj-Napoca,

21 februarie 2013

0 comentarii3073 vizualizări24 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0