Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Promovarea produselor romanesti ca brand de tara.

Am incercat sa ne promovam tara prin frunze in loc sa ne concentram eforturile in a face cunoscute atat in tara, cat si in strainatate, produsele autohtone. Am sustinut, in timpul campaniei pentru parlamentare, si sustin in continuare, in calitate de parlamentar, ca promovarea produselor autohtone trebuie sa fie o prioritate pentru Romania.

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, este animat de aceeasi dorinta de a determina cetatenii sa consume cu preponderenta produse autohtone. Cu ajutorul mai multor lanturi de magazine, s-a reusit crearea unui stand al produselor romanesti, zona de vanzare dedicata exclusiv fructelor si legumelor provenite de la producatorii romani.

Un pas in vederea promovarii produselor autohtone in strainatate a fost realizat prin intermediul Departamentului de Comert Exterior din Ministerul Economiei urmeaza ca in Germania, in orasele Ulm si Munchen, sa fie inaugurate doua centre pentru comercializarea vinurilor si produselor agroalimentare.

 Este laudabila initiativa oficialilor din Ministerul Economiei pentru cuprinderea produselor romanesti traditionale in pensiunile si restaurantele din Germania.

Tot in afara granitelor tarii, magiunul de Topoloveni a fost ridicat la rang european, ceea ce ne face sa ne simtim mandrii de bogatia produselor noastre.

Stimati colegi, propun sa ne facem remarcati in Europa prin produsele traditionale, care ne fac mandrii ca suntem romani.

Sa nu uitam ca la Dacia Mioveni se fabrica, in continuare, masini romanesti, automobilul Dacia fiind o marca de referinta pentru Romania. Dupa incheierea contractului de licenta intre Renault si statul roman, marca Dacia a devenit internationala.

O data cu trecerea timpului si cu deschiderea granitelor tarii, piata romaneasca a fost acaparata, treptat, de o serie de branduri internationale, care le depasesc pe cele romanesti la capitolul promovare si strategie de marketing. Cu toate acestea, produsele romanesti fac fata cu brio concurentei si  isi pastreaza valoarea, in continuare.

 

Va multumesc pentru atentie!

Ioan Denes, senator PNL de Bistrita-Nasaud

12 martie 2013

 

 

 

  


         Senat - Declaratie politica

 

Adresata de catre domnul senator Ioan Denes                                      

Circumscriptia electorala nr. 6, Bistrita-Nasaud

Colegiul electoral nr. 2

Grup parlamentar PNL

Sedinta plenului din data de 5 martie 2013.

0 comentarii2723 vizualizări12 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0