Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Taxa de solidaritate va fi dezbatuta in procedura de urgenta la Camera Deputatilor.

Proiectul de lege privind taxa de solidaritate, initiat de presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei Gabriel Oprea, va fi dezbatut in procedura de urgenta la Camera Deputatilor, care este camera decizionala.

In sedinta de luni, 29 noiembrie 2010, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, solicitarea facuta de liderul grupului parlamentar al UNPR, Eugen Nicolicea, privind dezbaterea proiectului de lege pentru impozitarea averilor mari si foarte mari in procedura urgenta.

Dezbaterea proiectului in procedura de urgenta este impusa de situatia de criza economica pe care o traverseaza Romania, in conditiile in care legea initiata de UNPR va aduce anual la bugetul de stat circa 3 miliarde de euro.

Potrivit proiectului UNPR si al coalitiei guvernamentale, averile mai mari de 450.000 de euro vor fi supuse unei taxe de solidaritate de 1% pe an, pentru o perioada de 3 ani, ceea ce va aduce bugetului de stat un cuantum de 9 miliarde de euro, bani ce vor fi utilizati pentru plata pensiilor.

Proiectul de lege a primit avize favorabile din partea Guvernului Romaniei, Consiliului legislativ si Comisiilor parlamentare (Comisia pentru drepturile omului si Comisia pentru egalitatea de sanse).

 

Biroul de presa

Persoana de contact:

Mara Stefan, purtator de cuvant

Tel: 0730.660.200

 

 

Str. Gh. Bratianu nr. 7, sector 1, Bucuresti

Telefon/Fax: 0314327774/107; e-mail: biroupresa@unpr.eu; www.unpr.eu

0 comentarii2765 vizualizări29 noiembrie 2010
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0